Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles obre el carnet jove #DeBNY als joves de la comarca

El podran demanar els i les joves de 14 a 30 anys que tindran avantatges a comerços i equipaments municipals. La iniciativa pretén fomentar el consum de proximitat entre la població jove i reforçar el teixit comercial

divendres 08 octubre 2021

L’Ajuntament de Banyoles obre el nou Carnet Jove #deBNY als joves de la comarca. A partir d’ara, i a banda dels de Banyoles que ja podien sol·licitar-ho, també la població jove de la resta de municipis del Pla de l’Estany es podrà beneficiar de descomptes i avantatges a comerços, serveis i equipaments municipals. La iniciativa pretén reforçar el teixit comercial de proximitat i compta amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i l’Associació Banyoles Comerç i Turisme.

El Carnet Jove #DeBNY, inclòs dins el Pla Local de Joventut de Banyoles, es va presentar a finals de l’any passat i pretén facilitar que els i les joves gaudeixin d’una eina que els permeti obtenir descomptes i promocions al teixit comercial de la ciutat. A més de descomptes en comerços, també poden obtenir avantatges per a les entrades als espectacles d’arts escèniques. Des de que es va posar en funcionament, un centenar de joves l’han sol·licitat i s’hi han adherit més d’una vintena de comerços. 

Ara, i amb l’objectiu de reforçar la iniciativa, s’ha arribat a un acord amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany perquè el carnet jove s’obri a la resta de municipis de la comarca. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que “l’objectiu és donar un nou impuls a aquesta iniciativa i poc a poc anar-la fent gran perquè també se’n puguin beneficiar els joves dels altres municipis que segurament fan una part del seu dia a dia a Banyoles”. Per la seva banda, el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Oriol Serrà, ha remarcat que “el fet de fer extensiva aquesta iniciativa a tota la comarca és un pas important i suposa una acció integradora per als i les joves del Pla de l’Estany i també per al comerç de proximitat”. 

Per últim, la presidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme Dolors Busquets ha destacat que la iniciativa “és una molt bona proposta perquè és als joves a qui els costa més comprar al comerç i a la restauració locals”. L’objectiu, segons ha explicat Dolors Busquets, és que s’hi adhereixin més establiments associats a l’entitat per ampliar l’oferta de descomptes i avantatges del carnet.

Com obtenir-lo

El nou Carnet Jove #DeBNY es pot sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Banyoles, omplint el formulari que trobaran i es rebrà en format digital. A la mateixa pàgina web s’hi poden consultar els avantatges que estan lligats al carnet i també es poden adherir a la iniciativa els establiments comercials que vulguin participar-hi.

Pel que fa als i les joves de la resta de municipis, poden obtenir el seu carnet jove presentant sol·licitud al seu ajuntament, al mateix Consell Comarcal o bé a l’Ajuntament de Banyoles o bé en línia. El Carnet Jove #DeBNY és personal i intransferible i té una vigència de dos anys.