Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en obra nova i per executar diferents actuacions

En el ple ordinari d’aquest mes d’abril el consistori ha aprovat la incorporació de romanents per valor de 2.134.000 euros, dels quals bona part es destinaran a inversions i obra pública

dilluns 29 abril 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat en el ple d’aquest dilluns la modificació de crèdits a través de la incorporació de 2.134.779,50 euros, provinents dels romanents de tresoreria. Aquesta xifra es menys de la meitat del total de romanents de l’exercici 2023 que disposa el consistori, i que ascendeixen a 4.380.799,75 euros.

La finalització de les obres i la nova museografia del Museu Arqueològic de Banyoles, la compra d’habitatge social i la remodelació de la xarxa de sanejament del barri de Sant Pere són algunes de les principals inversions i obres que Banyoles executarà a partir dels romanents de tresoreria.

Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, ha explicat que “amb la incorporació d’aquests més de 2 milions d’euros es volen enllestir algunes de les obres que ja hi ha en marxa a la ciutat i executar-ne de noves”, a més de destacar que “invertirem 470.000 euros en renovar la xarxa de sanejament del barri de Sant Pere per millorar la instal·lació existent a la zona sud de la ciutat”.

També mitjançant els crèdits extraordinaris s’ha previst una partida de 115.000 euros per a la compra del 50% de l’edifici de Serveis Socials que pertany al Consell Comarcal del Pla de l’Estany i 120.000 euros referents a les obres de la plaça Perpinyà que des del mes de gener és de titularitat municipal i que s’ha de convertir en un nou espai públic de la ciutat.

Més de 300.000 euros per a la nova museografia i final d’obres del Museu Arqueològic

Per altra banda, es destinaran 273.000 euros per a la nova museografia del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles i 46.818 euros més per acabar les obres del renovat equipament. D’aquesta manera, l’ajuntament fa una passa endavant per acabar aquestes obres per a les quals ja s’havia acordat amb la Generalitat i l’Estat el finançament dels 800.000 euros que s’havia pressupostat per a la nova museografia.

Per últim, entre les partides destacades que s’han creat a través d’aquesta incorporació de romanents hi ha 130.000 euros per a l’execució final del carrer Sant Antoni i 115.000 euros per a l’adquisició o adequació d’habitatges socials.