Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles fusiona la gastronomia local i el patrimoni cultural a l’‘È bo, È mel’

Es farà del 27 de maig al 6 de juny i inclourà la segona Setmana Gastronòmica, a més de la 44a edició de l’Exposició de Flors

dimecres 18 maig 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la segona edició de l’’È bo, È mel’, que vol posar en valor la gastronomia banyolina i el patrimoni cultural de la ciutat. La iniciativa se celebrarà del divendres 27 de maig al dilluns 6 de juny i inclourà la 44a edició de l’Exposició de Flors de Banyoles.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Anna Tarafa, ha explicat que “la proposta pretén fer una fusió entre la promoció de la gastronomia banyolina i el seu patrimoni cultural, aprofitant la 44a edició de l’Exposició de Flors”. En aquest sentit, Anna Tarafa ha destacat que “l’excel·lència a Banyoles és llaminera i en l’argot popular molta gent utilitza l’expressió ‘è mel’ per dir que una cosa és molt bona o li agrada molt, i aquesta nova proposta ens permetrà posar-ho en valor”. 

L’’È bo, È mel’ comptarà amb la participació de 16 restauradors que, dins la segona edició de la Setmana Gastronòmica, han preparat plats amb productes singulars de Km0 com el nap, el fesolet, la poma del ciri, la carbassa o l’all. Des del 27 de maig fins al 6 de juny els establiments oferiran els plats o menús en les seves cartes. 

Paral·lelament una desena d’artistes banyolins oferiran les seves propostes culturals en les terrasses dels diferents establiments que participen en la campanya amb concerts i actuacions de màgia o monòlegs, entre altres. 

A més, durant la setmana gastronòmica, consumir als bars i restaurants de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme tindrà premi. Per a cada consumició a l’’È bo, è mel’ als restaurants associats els participants entraran en el sorteig d’una nit per a dues persones a l’hotel Mil Estrelles. Des de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, la seva presidenta Dolors Busquets ha convidat “a fer un recorregut pels diferents establiments participants a la Setmana Gastronòmica i a degustar els diferents plats i propostes que han preparat”. 

44a Exposició de Flors de Banyoles

Pel que fa a la 44a Exposició de Flors de Banyoles se celebrarà del 3 al 6 de juny, un dia més que l’any passat, i es descentralitzarà en diferents punts de la ciutat. Hi haurà vuit espais que es decoraran com són el Monestir; la Plaça Major i Cal Moliner, la plaça dels Països Catalans, la plaça de la Font, l’església de la Sagrada Família i el Casal Cívic-El Travertí. A més aquest any es decoraran pesqueres de l’estany, amb muntatges de diferents centres educatius i també del PFI-PIP Auxiliar de vivers i jardins de l’INS Josep Brugulat amb la col·laboració de l’Escola d’Art d’Olot. 

Al claustre del Monestir s’hi podran veure la mostra d’artistes locals, la mostra d’entitats i associacions, així com els muntatges dels ajuntaments de la comarca i de les residències de gent gran. A l’església, s’hi podrà veure els muntatges de L’Obrador de Càritas i l’Agrupació de Bonsais del Centre Excursionista i al pati dels capellans, la proposta de la Casa d’Oficis del projecte Treball als Barris. A la plaça dels Països Catalans hi haurà el muntatge que han preparat aquest any Les Guerrilleres del Ganxet, a la plaça de la Font la proposta de l’Associació Visca Ucraïna, amb un taller de Vinky (corones de flors ucraïneses) per recaptar fons; i s’obrirà l’església de la Sagrada Família, amb la col·laboració del Manípul de Manaies, on s’hi podran veure també bonsais del Centre Excursionista. 

A més, també s’ha convocat una nova edició del Concurs d’Aparadors, que aquest any, amb més de 40 establiments participant-hi, arriba a la 12a edició. 

La presentació del llibre ‘Roses a la literatura catalana’, el concurs de tirs lliures de bàsquet, el festival FEMJazz! o el cicle Vers l’Estany complementen la programació de l’’È bo, è mel’.