Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles finalitza els treballs per rehabilitar la torre d’arribada del camp de regates de rem

L’Ajuntament de Banyoles ha finalitzat les obres de rehabilitació de la torre d’arribada del camp de regates de rem a l’Estany. Els treballs, pressupostats en uns 87.000 euros, s’han finançat íntegrament amb una subvenció del Consejo Superior de Deportes.

divendres 23 abril 2021

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles i Batlle d’Aigües, Albert Tubert, ha explicat que les obres “han permès fer una millora integral de l’edifici que amb el pas del temps s’havia anat deteriorant, principalment per la humitat de l’aigua”.

La intervenció s’ha centrat en els pilars i esglaons de fusta, que tenien problemes de fongs. També s’han canviat algunes bigues del voladís que dona a l’Estany i les tanques metàl·liques anti-caiguda. A més, s’ha renovat el paviment interior i els vidres, per millorar-ne la protecció solar, i s’ha fet un tractament especial a tots els elements de fusteria, s’han pintat els elements metàl·lics i s’ha millorat el sistema de comunicacions.

La torre, projectada pels arquitectes Josep Cargol i Ricard Turon, es va construir per la celebració de la Copa del Món de Rem de 2004 i forma part de la zona d’arribada del camp de regates. Des de la seva construcció, no s’hi havia fet cap actuació de millora, tot i que és un espai que s’utilitza tant per les competicions esportives com com a mirador a l’Estany.