Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles fa balanç dels dos primers anys de mandat

L’aprovació del POUM i del projecte de reforma del Museu Arqueològic, entre els projectes destacats d’un mandat marcat per la Covid-19

dilluns 28 juny 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha fet avui balanç dels dos primers anys d’aquest mandat. Entre els projectes més destacats, el govern municipal hi situa l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i del projecte de reforma del Museu Arqueològic, però també la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, que ha condicionat la primera part del mandat. 

En roda de premsa, l’alcalde Miquel Noguer ha recordat que “tot el que havíem previst per executar en aquest mandat es va haver de modificar amb l’esclat de la pandèmia, que ens va obligar a canviar totes les previsions ”. En aquest sentit, Noguer ha destacat que “des del primer moment ens vam encarregar de la gestió de la pandèmia, donant suport als centres residencials, comprant testos, fent desinfeccions d’equipaments i de la via pública, amb suport a empreses i treballadors o amb ajudes a comerços i empreses afectades”. Entre altres, ha recordat que s’han invertit uns 170.000 euros en ajudes als establiments afectats pels diferents tancaments per la gestió de la pandèmia.

“Malgrat tot això, però, hem procurat no deixar l’activitat municipal i l’activitat important per a la ciutat”, ha afegit l’alcalde de Banyoles que ha destacat com a projectes significatius d’aquests dos primers anys de mandat l’aprovació definitiva a finals de l’any passat del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i l’aprovació del projecte de reforma del Museu Arqueològic, així com també l’execució d’obres com la reforma del barri del Barral, la reforma de la plaça dels pisos de ‘la Caixa’, la millora del sanejament al carrer Llibertat o les obres de millora del tercer tram del rec Major.

L’alcalde també ha destacat el desplegament de la fibra òptica, millores a la via pública, l’aprovació del pla de dinamització comercial o de la nova marca turística de ciutat, la compra de l’edifici de Can Tarradas, que actualment acull la primera exposició oberta al públic; o la recuperació de la programació estable de cinema, entre altres.

En aquest sentit, Miquel Noguer ha destacat que “malgrat aquest any complex, s’ha fet un esforç per atendre les persones i que la ciutat continuï endavant mantenint el ritme d’inversions i de manteniment de la via pública, el suport a la promoció econòmica de la ciutat, el suport a les entitats culturals, socials, de comerciants o esportives a través de diferents convenis per  contribuir a la seva promoció...”. A més, ha afegit que “esperem en aquesta segona part de mandat anar recuperant la normalitat en tots els àmbits de ciutat i poder acabar d’impulsar aquelles inversions i projectes amb els que estem treballant”.