Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles dedica un mural a la Ciutat del Bàsquet Català

L’artista Olga de l’Àguila l’ha pintat a l’exterior del pavelló de la Farga

dimarts 27 setembre 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha dedicat un mural al bàsquet coincidint amb la designació de la població com a Ciutat del Bàsquet Català 2022. El mural, que es va presentar dissabte, s’ha pintat a l’exterior del pavelló de la Farga. 

L’espai escollit s’ha decidit conjuntament amb el Club Bàsquet Banyoles perquè el pavelló de la Farga és el que concentra majoritàriament les activitats de bàsquet a la ciutat. L’artista Olga de l’Àguila ha estat l’encarregada de pintar-lo. En el mural, s’hi pot veure una gran pilota de bàsquet sobre la qual estan jugant a bàsquet nens i nenes vestits amb l’equipació del Club Bàsquet Banyoles. El mural es tanca amb el logotip de Banyoles com a Ciutat del Bàsquet Català 2022. 

La inauguració del mural forma part de les activitats impulsades per l’Ajuntament i el Club Bàsquet Banyoles dins l’any de la Ciutat del Bàsquet Català. Entre altres, Banyoles ha acollit diferents competicions esportives com el Circuit català 3x3, les finals del Campionat de Catalunya júnior masculí i cadet femení, les finals de la lliga Capacitats i bàsquet al carrer. 

Ciutat del Bàsquet Català

Des de l’any 2000 ciutats com Girona, Badalona, Lleida o darrerament Balaguer han estat designades com a Ciutat del Bàsquet Català, una iniciativa de la Fundació del Bàsquet Català per reconèixer l’impuls territorial del bàsquet i també donar suport a les persones que treballen per aquest esport i els valors formatius que representa.