Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra la Setmana de la Diversitat Religiosa

Es farà del 14 al 18 de novembre i inclourà dues activitats per donar a conèixer les confessions religioses de la ciutat

divendres 10 novembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles ha organitzat la tercera edició de la Setmana de la Diversitat Religiosa, que se celebrarà del 14 al 18 de novembre. La Setmana inclourà la presentació d’un llibre i una visita guiada als temples de les diferents confessions religioses de la ciutat. Totes les activitats són gratuïtes. 

La Setmana de la Diversitat Religiosa vol contribuir a la millora del coneixement mutu i afavorir la tolerància i el respecte a la diversitat. En aquest sentit, la regidora de Polítiques Socials, Ester Busquets, ha destacat que “Banyoles és un mosaic de cultures, d’idiomes i de cosmovisions provinents dels cinc continents i, dins d’aquesta diversitat, la religió continua essent un dels principals elements identitaris en bona part de la població i pot esdevenir un element clau per a una bona convivència”. 

Les activitats organitzades volen oferir a la ciutadania l’oportunitat d’interactuar amb persones de diferents confessions religioses que conviuen al municipi i conèixer de més a prop la seva fase. La Setmana de la Diversitat Religiosa se celebra coincidint amb el Dia Internacional per la Tolerància, el proper 16 de novembre. 

La Setmana de la Diversitat Religiosa començarà el proper dimarts 14 de novembre a les 7 de la tarda al Museu Darder amb la presentació del llibre Laïcitat, religions i prejudicis de Joan Gómez. Les activitats continuaran el dissabte 18 de novembre amb la Ruta dels Temples. La visita guiada, coordinada amb els Museus de Banyoles, s’iniciarà a les 10 del matí a l’església de Santa Maria dels Turers i inclourà la visita als principals centres de culte de les diferents confessions religioses que hi ha a la ciutat. La visita és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a través del telèfon 972 57 44 67 o bé a musesudebanyoles.cat. Les places són limitades. 

La Setmana de la Diversitat Religiosa està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de les parròquies de Banyoles, el Col·lectiu de Dones Cristianes de Banyoles, l’església de Déu Centre Cristià Fe, Esperança i Amor del protestantisme evangèlic, l’església evangèlica Casa del Rei Jesús, la Mesquita Nur dels banyolins d’origen subsaharià, la Comunitat Bahá’í i la Fundació ‘la Caixa’.