Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra els actes de la Diada

L’alcalde Miquel Noguer i el president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, coincideixen a reclamar la unitat per assolir els objectius de Catalunya com a país

dimarts 10 setembre 2019

Banyoles ha celebrat aquest vespre els actes institucionals de la Diada de l’Onze de Setembre. Els actes institucionals s’ha iniciat amb l’ofrena floral al monument Catalan Power a la plaça Major i ja dins l’Auditori de l’Ateneu Miquel Noguer, ha demanat que “com a alcalde de Banyoles vull expressar-vos el meu desig que aquesta Diada sigui, com cada any, una expressió democràtica, cívica i pacífica” i ha insistit perquè “en aquesta nova manifestació d’identitat del nostre poble, hi càpiga tothom i que abracem tots aquells que pensin que Catalunya ha de fer un pas endavant”.

En aquest sentit, Miquel Noguer ha assegurat que “l’Onze de Setembre ha de servir, de nou, per projectar la nostra veu al món” i ha reiterat que “sortim tots al carrer i reivindiquem, amb civisme, seny i respecte, el nou estatus polític que volem per Catalunya”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, en el seu primer acte oficial com a nou president de l’ens, ha coincidit també a reclamar la unitat i ha demanat “no defallir i seguir units per seguir treballant per fer país i fer comarca”.

Després dels discursos institucionals i el cant dels Segadors, amb la Coral Veus de l’Estany, els actes de la Diada han comptat també amb l’Esbart Dansaire Fontcoberta que ha interpretar diverses danses tradicionals i s’han tancat amb la sardana Llibertat.