Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra el Dia Internacional de la Dansa a l’aire lliure

L’espai de la Muralla acollirà aquest dissabte 27 d’abril un seguit de propostes artístiques per celebrar el Dia de la Dansa i que serviran com a cloenda de la programació estable de teatre i dansa d’aquest primer semestre

dimecres 24 abril 2024

Aquest dissabte 27 d’abril Banyoles celebra el Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el dilluns 29, amb 3 propostes escèniques de dansa contemporània. A les 12 h, al parc de la Muralla, s’hi podran veure dues creacions de la companyia Júlia Godino i Alexa Moya i, entremig de les dues propostes, serà l’alumnat T5 de l’Aula de Teatre de Banyoles el que ofereixi un tastet de la proposta artística que estan treballant al llarg d’aquest curs i que presentaran a finals de maig a La Factoria d’Arts Escèniques.

Les propostes estan inclòs dins el nou Cicle Noves Creacions Nous Formats amb la voluntat de donar cabuda a les joves creadores i nous intèrprets, amb propostes de petit o mitjà format i basats en l'experiència i la creativitat.

La primera de les actuacions serà Tan a prop, de les ballarines Júlia Godino i Alexa Moya, en una representació que és una trobada íntima que reflecteix la complexitat de les relacions humanes. Una peça a mig camí entre la dansa i l’escultura, que transita la vulnerabilitat i la fortalesa que radica en estar present amb l’altre, reconèixer el seu cos i aprendre a utilitzar-lo.

A continuació serà el torn de l’Aula de Teatre, que a través de l’alumnat de T5 oferirà un tastet del treball que han estat fent durant tot el curs. Serà una oportunitat, doncs, de posar davant del públic tots els aprenentatges que han anat adquirint durant el darrer mig any.

Per posar punt i final a aquesta celebració, de nou el duet de Godino i Moya pujaran a l’escenari per oferir Picnic on the Moon, espectacle deliciós i emotiu de creació pròpia; té com a punt de partida una imatge: el “tableau vivant’’ de dos individus al Sud de França passant la tarda al parc, gaudint d’un pícnic sota el sol amb una suau brisa que acaricia els seus cabells.

Les tres peces que s’oferiran per commemorar el Dia Internacional de la Dansa tenen una durada aproximada de 15 minuts cada una d’elles. Es tracta d’obres recomanades per a majors de 12 any i sense text, pel que fa a les creacions de Júlia Godino i Alexa Moya. Tota la jornada es desenvoluparà al parc de la Muralla amb entrada gratuïta.