Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aixecarà el teló del Carnestoltes

Se celebrarà el divendres 2 i el dissabte 3 de febrer i inclourà una desena d'activitats per a tots els públics

dimarts 23 gener 2024

Banyoles aixecarà el teló del Carnestoltes el cap de setmana del 2 i 3 de febrer. La celebració, organitzada per l'Àrea de Festes de l'Ajuntament amb el suport de diferents entitats, inclourà una desena d'activitats per a tots els públics, amb les tradicionals rues com a propostes més destacades del programa que traslladarà de nou les festes nocturnes al recinte de Barraques. 

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha explicat que "aquest any el lema del Carnestoltes és 'Banyoles aixeca el teló' perquè ens semblava molt interessant fer un homenatge a la tradició teatral de Banyoles". Aquest lema és també el que inspira la imatge del cartell que han fet l'estudi canseixanta, de Txell Darné i Joan Gómez, que, en paraules dels mateixos autors "vol retre un homenatge als antics espais de la ciutat on es representaven les arts en diversos formats". El teatre dels Catòlics, el cinema Mercantil i el teatre Victòria són tres equipaments culturals de la ciutat que tornen a obrir simbòlicament amb tres grans cartells de la història de les arts escèniques i el cinema: el trencaOus, Gats i Maria Poppis. 

Programa d'activitats

Pel que fa al programa d'activitats, es manté el programa dels darrers anys i una de les novetats serà el trasllat de l'envelat per a les activitats de nit, "que tornarà al recinte de barraques com s'havia fet anteriorment", com ha explicat el tècnic de Festes, Andreu Bramon. 

Les activitats del Carnestoltes s'iniciaran el divendres 2 de febrer a les 6 de la tarda amb la tradicional rua de versots, organitzada per les Gàrgoles de Foc, que aquest any s'avança i es farà a la tarda. Les activitats del primer dia continuaran a la mitjanit amb la Fes-te Cutre a l'envelat del recinte de barraques, organitzada per l'Àrea de Festes i el Comitè de Banyolinades. La festa comptarà amb les actuacions de Dj Fer, Dj Insu i Dj Pompeu Samurai. 

Dissabte a la tarda les activitats es reprendran amb la rua infantil, l'activitat més multitudinària i participativa del Carnestoltes de Banyoles. S'hi preveu la participació de prop de 2.000 persones d'escoles i entitats de Banyoles, però també d'altres poblacions de la comarca com Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta. La rua s'iniciarà a la plaça Catalunya i acabarà a la plaça de les Rodes, on hi haurà la xocolatada i la festa del carnestoltes infantil amb Rikus, que oferirà un concert familiar per no parar de ballar a ritme de pop, rock, reggae i ska. 

A partir de les 11 de la nit, començaran les activitats de nit amb la presentació de les carrosses i comparses que participaran a la rua nocturna a la plaça de les Rodes. La presentació anirà a càrrec de l'Aula de Teatre. Tot seguit, s'iniciarà la rua de nit que començarà a la mateixa plaça de les Rodes i acabarà a l'envelat del recinte de Barraques, on es farà la festa de disfresses amb Celtic Dj's i Dj Nàtura. 

Coincidint amb les activitats al recinte de barraques, s'habilitarà també el servei de Punt Lila per qui vegi o visqui una agressió o un comportament sexista. 

Tota la programació del Carnestoltes es pot consultar a festesbanyoles.cat, on properament també es publicaran les bases de carrosses i comparses per poder participar a la rua nocturna.