Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles adapta les activitats de la Guia de Recursos Educatius a les escoles

‘Anem a escoltar música’ i ‘Anem a veure teatre’, que habitualment es feien a l’Auditori i al Teatre, es traslladen aquest trimestre als centres. Un total de 3.000 alumnes veuran l’espectacle ‘Hotel Bucarest’ i uns 2.500 participaran amb l’activitat de música a les aules o concerts al pati

dimarts 20 abril 2021

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles manté la majoria de propostes de la Guia de Recursos Educatius, malgrat la situació de pandèmia. Dues de les propostes més seguides ‘Anem a veure teatre’ i ‘Anem a escoltar música’, que es feien habitualment al Teatre Municipal i a l’Auditori de l’Ateneu, s’han traslladat aquest any als mateixos centres, adaptant-ne els formats.

En el cas de l’activitat ‘Anem a veure teatre’, és una iniciativa conjunta del Servei d’Educació de Banyoles dins la Guia de Recursos Educatius, els centres educatius de la comarca i l’associació T tela amb l’objectiu d’oferir la possibilitat que tots els alumnes del Pla de l’Estany vegin, almenys un cop l’any, un espectacle d’arts escèniques. Enguany, el format s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies, i es trasllada al pati de les escoles, amb l’objectiu que els infants puguin continuar gaudint de les arts escèniques, tot i les restriccions sanitàries.

En el seu format original, ‘Anem a veure teatre’ programava una obra diferent per a cada cicle escolar: infantil, inicial, mitjà i superior. En aquest cas s’ha buscat un espectacle que tècnicament es pogués portar, in situ, a les diverses escoles i així complir amb totes les mesures sanitàries vigents.

La iniciativa, que ha començat aquest mes d’abril i s’allargarà fins al juny, ha tingut una molt bona rebuda per part de les escoles que destaquen que, en molts casos, aquesta és l’única ocasió que els nens i nenes tenen l’oportunitat de veure un espectacle teatral en tot l’any. I, de fet, pràcticament totes les escoles s’han adherit al programa: 12 centres del Pla de l’Estany, 32 sessions i 3.000 alumnes gaudiran de la iniciativa.

Total Circ i el seu ‘Hotel Bucarest’

L’espectacle escollit ha estat ‘Hotel Bucarest’ de Total Circ, inspirat en la pel·lícula ‘Gran Hotel Bucarest’ (Wes Anderson, 2014). En aquest cas, tres botons d’hotel tindran la difícil missió d’acontentar els hostes de l’hotel: malabars, clown, equilibris acrobàtics, manipulació d’objectes, sempre preparats per a qualsevol necessitat del client.

A més, la companyia ha preparat material divulgatiu i vídeos explicatius per la matèriamd’educació física com a complement a l’espectacle. Així, les diverses escoles podran treballarmdisciplines circenses com malabars i acrobàcies de forma paral·lela a la iniciativa ‘Anem a veuremTeatre’.

Música a les aules

A banda de l’activitat de teatre, també s’ha adaptat l’activitat ‘Anem a escoltar música’ que habitualment es feia a l’Auditori de l’Ateneu. L’activitat, iniciativa conjunta del Servei d’Educació dins la Guia de Recursos Educatius, els centres educatius de la comarca i el músic i programador Joan Duch, té, en aquest cas, l’objectiu de promoure l’educació musical dels alumnes i iniciarlos en l’audició d’espectacles musicals.

En aquest cas a més dels 12 centres educatius, l’activitat també s’ha fet a totes les llars d’infants. En total, hi han participat 2.500 alumnes. ‘Anem a escoltar música’ es va iniciar al març i s’allargarà durant tot el tercer trimestre i es combina en dos formats: Solistes a l’aula i concerts al pati.