Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acollirà de nou una competició internacional de triatló

Se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 de juliol i s’hi esperen uns 1.500 esportistes

dimecres 08 febrer 2023

Banyoles serà, un any més, la seu del Triatló Internacional que se celebrarà per 13è any consecutiu a la ciutat. A diferència de l’any passat, la prova es tornarà a celebrar al mes de juliol, en concret els dies 22 i 23, i s’hi preveu la presència d’uns 1.500 esportistes. 

Les federacions internacionals de triatló han tornat a escollir Banyoles com a seu per a celebrar competicions d’àmbit internacional. L’entorn de l’Estany serà l’espai en el que es disputaran el Campionat d’Europa de Triatló Youth i el Campionat d’Espanya per relleus mixtos en un cap de setmana de triatló que tornarà al mes de juliol, a diferència de les darreres edicions quan s’havia celebrat entre els mesos d’agost i setembre. 

El canvi de dates del Triatló Internacional ha obligat a moure també el Banyoles Half Triathlon, el triatló de mitja distància, que es farà el diumenge 3 de setembre, a diferència dels anys anteriors que s’havia fet al juny. Aquesta prova es farà coincidir amb el 37è Triatló de Catalunya, la prova degana de triatló a l’estat espanyol. 

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “el compromís ferm de la ciutat de Banyoles amb la triatló consolidant per 13 any consecutiu les proves internacionals d’aquest esport que té una llarga tradició a casa nostra”. “Aquest any seran dos els caps de setmana que dedicarem a la triatló, ja que el Campionat de Catalunya i el Half Triathlon es disputaran el mes de setembre” ha afegit l’alcalde. 

L’alcalde també ha agraït “un any més la confiança de les federacions, tant catalana i espanyola com internacionals” i ha volgut “fer un reconeixement i una agraïment sincer a les persones que s’impliquen voluntàriament en l’organització de la prova”. 

Per la seva banda, el director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia, ha destacat que “Banyoles és la única ciutat de l’estat en la que hem mantingut una prova esportiva de forma consecutiva durant 13 anys”. “Sempre volem oferir noves propostes i per això aquest any portem per primera vegada a l’estat espanyol una competició pura de clubs, com és el Campionat d’Espanya de Triatló per Clubs Sprint” ha afegit Garcia. 

Durant el cap de setmana de Triatló Internacional de Banyoles, a més de les proves comentades, també es disputaran el Campionat d’Espanya de Triatló per Relleus Mixtos Supersprint i el Campionat d’Espanya de Triatló per Relleus Mixtos de Talents. A la presentació d’aquestes proves també hi ha assistit el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost i Joan Domènech com a representant de la Federació Catalana de Triatló.