Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

#ArxivemlaCovid19 CAMPANYA DE RECOLLIDA DE DOCUMENTS DEL CORONAVIRUS

1604 foto arxiu.jpg

El teu testimoni escrit i parlat, les teves emocions i sensacions davant aquesta pandèmia, les teves fotografies i vídeos poden ser molt importants per ajudar a documentar i explicar en el futur els moments excepcionals que estem vivint. Et proposem explicar la memòria del confinament a Catalunya a través d’aportacions dels ciutadans.

Des de l’Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany iniciem una campanya de recollida de materials per documentar l’experiència col·lectiva que estem vivint i ens sumem a la iniciativa, impulsada des de l'Associació d'Arxivers de Catalunya, #ArxivemlaCOVID19.

Múltiples esdeveniments ens impacten aquests dies: el confinament, la malaltia, la solidaritat, l’angoixa per la situació econòmica, la buidor dels espais públics, la cancel·lació general de la nostra vida social... tota la documentació que reculli aquestes experiències ens ajudarà a formar una memòria social de la pandèmia de COVID19 a la comarca.

Els arxius públics, en tant que institucions que tenim per objectiu la preservació i custodia de la memòria col·lectiva, ens brindem a recollir les evidències d’un moment difícil com el que estem vivint per tal que, en el futur, puguem disposar d’una memòria social directament construïda per la ciutadania i no només per la documentació administrativa i pels mitjans de comunicació. 

Quins materials recollim? Documents analògics i digitals, textos personals (diaris de confinament, reflexions sobre la situació i vivències tant en fonts escrites com orals amb vídeo, blogs o sonors), fotografies i vídeos creats per vosaltres i vinculats a la nostra comarca. 

Qui hi pot participar? Qualsevol ciutadà que vulgui aportar la seva experiència personal.

Com s’hi pot participar? Envieu els vostres materials digitals a l’adreça acplaestany.cultura@gencat.cat de l’Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, i si són massa pesats utilitzeu el servei WeTransfer. Si es tracta de documents analògics, podeu portar-los a l’Arxiu, a la plaça del Monestir, 30, de Banyoles, un cop acabat el confinament.