Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç - Banyoles Activa Locals

Banyoles Activa Locals neix del Pla estratègic comercial

L’any 2009 l’Ajuntament de Banyoles va encarregar l’elaboració d’un Pla estratègic comercial amb la finalitat d’analitzar l’estat actual dels equipaments comercials de Banyoles i poder adaptar aquests equipaments a les necessitats de la ciutadania desenvolupant un pla d’accions durant el preíode 2011-2015. Tot amb l’objectiu de permetre poder fer créixer l’oferta comercial a la ciutat i dinamitzar l’activitat econòmica del municipi amb la instal·lació de nova oferta comercial i de serveis.

Com a resultat del Pla estratègic comercial es va detectar que hi havia un excés de locals tancats a la zona centre de la ciutat i era necessari endegar un projecte que ajudés a reactivar l’activitat comercial d’aquesta zona. I així neix Banyoles Activa Locals. Un projecte que consisteix en la captació de noves activitats basat en la recerca d’empreses, emprenedors, interessats en desenvolupar la seva activitat comercial i de serveis a Banyoles.

Banyoles Activa Locals és un projecte de l’Ajuntament de Banyoles amb el suport de la Diputació de Girona i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Banyoles Activa Locals té com a objectius la dinamització de l’activitat econòmica, el foment de l’ocupació local i el foment de l’emprenedoria. Per tant, aquest projecte constitueix una aposta decisiva per fomentar l’ocupació d’aquests espais amb potencial comercial.

El projecte Banyoles Activa Locals es divideix en sis fases:

1. Inventari de locals comercials tancats al centre de la ciutat. Al començament del 2011 eren 79.

2. La creació de la pàgina web amb la finalitat que sigui un cercador de locals tancats. Es pretén facilitar la posada a disposició d’aquests locals en un sol lloc d’internet, concretament a la pàgina web www.banyolesactivalocals.cat .

3. Contacte amb els propietaris dels locals tancats i amb els agents de la propietat immobiliària. Amb l’objectiu de facilitar els locals desocupats al mercat en un sol lloc d’internet i simplificar i organitzar els locals desocupats donant facilitats a les empreses i als emprenedors que vulguin ocupar-los amb la implantació d’activitat comercial i de serveis.

4. Posada en funcionament del web www.banyolesactivalocals.cat . És un lloc web que es va posar en funcionament a l’octubre del 2011 i que permet la cerca de les dades dels locals que els APIS i els propietaris han facilitat per incorporar-los a la pàgina web. Els locals es poden localitzar per zones (afores, Barri Vell i Vila Olímpica), per carrers, per interval de superfícies de venda i per import de lloguer.

5. Contacte amb empreses, emprenedors dels sectors demandants per la ciutadania. Per una banda, a través de la contractació d’una empresa per la seva comercialització, aquesta empresa ha contactat amb els empresaris dels sectors demandants per la ciutadania i copsar l’interès per instal·lar-se a Banyoles. S’ha contactat amb 70 empresaris i 64 s’han interessat per instal·lar-se a la ciutat. Per altra banda, a través del servei de creació d’empreses de l’Ajuntament de Banyoles.

6. Campanya de promoció i difusió del projecte. Per donar a conèixer el projecte entre els seus potencials interessats i beneficiaris: els emprenedors i les empreses, especialment dels sectors del comerç, serveis o lleure, els propietaris de locals que vulguin llogar o vendre, els agents de la propietat immobiliària i també la població en general.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, en referència al Banyoles Activa Locals ha manifestat que “si els locals estan actius, l’economia està activa”. Segons Noguer “hem d’activar l’emprenedoria perquè hi hagi ocupació”. A més, l’alcalde ha recordat que Banyoles es troba gairebé a la meitat pel que fa a l’índex d’atur respecte a la mitjana catalana.