Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 400 joves de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius de Banyoles es trobaran a la F3ST4 Final de la ‘COCU Jove’

Arriba la 3a edició d’aquesta festa de final de curs per als joves de cicle superior de secundària de tots els centres educatius de la ciutat

dimarts 11 juny 2024

Aquest divendres 14 de juny arriba la tercera edició de la F3ST4 Final per a l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO dels centres de secundària de Banyoles. Aquest any la festa torna a la ubicació original i es farà al Camp Vell, un espai que permetrà fer-hi més activitats i propostes per als joves que hi assisteixin.

La F3ST4 Final és una iniciativa dels propis joves que es va començar l’any 2022, amb la voluntat donar als nois i noies de 14 a 16 anys un espai per celebrar el final de curs organitzada. L’activitat s’organitza des de la COCU Jove amb el suport de l’àrea de Joventut i l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. Ariadna Llop, regidora de Joventut ha destacat que “de la mà d’aquest grup de joves de la COCU Jove, que representen tots els centres educatius de Banyoles, es pot fer aquesta festa final de curs per als nois i noies de cicle superior d’ESO que permet que tots els joves de 14 a 16 es trobin en un mateix punt, promocionant la interrelació entre ells”.

La COCU Jove és una comissió formada per un grup de noies i nois de 3r i 4t d’ESO que es troben amb l’objectiu d’organitzar activitats dirigides a la població juvenil, especialment al jovent de la seva edat. En aquest context, els representants d’aquest grup de joves han explicat que s’han establert uns protocols com que no es podrà consumir alcohol ni tabac, així com tampoc es podrà portar menjar i beure de fora.

Aquesta Comissió Cultural (COCU) Jove té dos objectius principals: per una banda, consolidar un espai de participació juvenil vinculat a la ciutat i, per l’altra, i a partir d’aquesta comissió, oferir activitats de caire sociocultural ajustades a la realitat juvenil.

El fet de treballar amb els i les joves ha permès crear activitats amb un alt potencial que incorpora la mirada juvenil i permet identificar necessitats i mancances que sovint passen per alt al no poder disposar d’espais de participació i decisió joves.

La F3ST4 Final torna al Camp Vell

Per poder participar a la F3ST4 Final s’ha de cursar entre 3r i 4t d’ESO a un dels instituts de Banyoles i tenir la polsera acreditativa que es dona a tot l’alumnat de forma gratuïta a través de diferents hores al pati dels instituts. Aquestes polseres tenen quatre colors diferents depenent del centre (INS Brugulat: groc / INS Pere Alsius: blau / INS Pla de l’Estany: rosa / Casa Nostra: vermell).

Pel que fa a la F3ST4 Final, la jornada començarà a les 10 de la nit i s’allargarà fins a les 1:30 de la matinada, quan es tancarà el recinte, on 15 minuts abans s’haurà acabat l’activitat per tal de pacificar-ne la sortida.

A les 10 de la nit s’obriran les portes del recinte i els i les joves que no hagin aconseguit la polsera per entrar durant la darrera setmana a les hores del pati, podran acreditar-se i aconseguir-la ensenyant el document d’identitat. El recinte s’ha organitzat de la següent manera: un espai d'inflables, escenari, zona de ball i la barra. A més de les organitzadores de la COCU jove, participaran també a l’organització, els i les tècniques de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el dinamitzador del Punt Òmnia de l’Ajuntament de Banyoles.

Perquè la festa es desenvolupi amb la màxima normalitat i seguretat, s’ha creat un dispositiu específic: personal de seguretat que controlarà els accessos i l’espai, un dispositiu policial que reforçarà la vigilància de l’exterior, personal tècnic que organitzarà l’espai i el Punt Lila, pel que fa a la prevenció i sensibilització de les violències sexistes.

Totes les novetats i per a més informació es poden seguir els comptes d’instagram @cocujove i @f3st4_final