Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 300 alumnes de secundària de Banyoles aprenen educació viària

La Policia Local ha realitzat formacions als centres per promoure la mobilitat sostenible i treballar la seguretat viària

dimarts 04 octubre 2022

Uns 300 alumnes de primer d’ESO dels centres de secundària de Banyoles han realitzat aquests dies un circuit d’educació viària. La formació, que ha anat a càrrec de la Policia Local de Banyoles, forma part de les activitats impulsades dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Les formacions es van iniciar divendres a l’Institut Pere Alsius i ahir dilluns i avui dimarts s’han portat a terme a l’Institut Pla de l’Estany. Dins aquesta campanya, els agents de la Policia Local s’han desplaçat als centres on han recordat als alumnes la normativa de trànsit, incidint especialment en els desplaçaments a peu, en bicicleta i en Vehicles de Mobilitat Personal, que són els que més utilitzen els i les alumnes.

Per l’activitat, la Policia Local ha muntat als centres un circuit d’educació viària on l’alumnat s’havia de moure a peu, en bicicleta o patinet respectant la normativa viària. 

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha destacat que “amb aquesta iniciativa, que forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, volem promoure la mobilitat sostenible i treballar la seguretat viària i la prevenció d’accidents de trànsit, especialment en els alumnes més joves dels centres de secundària”. 

Les formacions als centres tanquen avui les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es va iniciar al setembre i entre les quals s’han fet diverses propostes com una gimcana pel Barri Vell, una bicicletada popular o xerrades sobre el bicibus o la proposta de Tren Tram Girona-Banyoles-Olot.