Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 200 infants i joves de Banyoles han participat aquest curs en el programa socioesportiu Barris 10

El programa es desenvolupa en diferents espais amb propostes d’activitats extraescolars dinamitzades pel Consell Esportiu

divendres 16 juliol 2021

Uns 200 infants i joves de Banyoles han participat aquest curs escolar en el programa ‘Barris 10. Joves, salut, esport i convivència’ que inclou un seguit d’actuacions adreçades a infants i joves per fomentar la cohesió social a través de la promoció de l’activitat física i l’esport. El programa està coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i s’ha dissenyat conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI).

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert i inclusiu que, a través de la promoció de l’activitat física i l’esport en infants i adolescents, pretén potenciar la cohesió social entre els més joves. Les accions del programa es fonamenten en la inclusió, la igualtat d’oportunitats i de gènere, el respecte i la tolerància, la visió comunitària i el desenvolupament constant de les habilitats per la vida.

El programa es va iniciar en el curs 2018-2019 i en aquesta tercera edició s’ha articulat de nou a partir d’activitats extraescolars que s’han portat a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de la ciutat. Concretament, el programa inclou els projectes FutbolNet, Tarda Jove, Joves en Dansa i Esport i barris. Les activitats estan coordinades per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “en aquesta segona edició, s’ha evidenciat com l’esport és un pretext per a la integració i per desenvolupar la promoció de la salut”. Jordi Congost ha remarcat que “malgrat la situació provocada per la Covid-19, les activitats s’han pogut portar a terme adaptant-les a les mesures de prevenció i mantenir aquests espais de trobada per a infants i joves”.

Esport i Barris s’ha portat a terme a les pistes poliesportives dels barris de Canaleta, La Farga i Sant Pere que s’han convertit setmanalment en espais oberts on s’han dinamitzat activitats multiesportives, generant espais de treball en valors i habilitats i fomentant el creixement personal dels infants i joves. Al pavelló i a l’escola de Can Puig s’hi ha desenvolupat el programa FutbolNet, impulsat per la Fundació FC Barcelona, que busca educar a través dels valors positius de la Fundació. El programa s’ha realitzat amb dues sessions de dues hores per
setmana. 

Joves en dansa, que s’ha fet cada dijous a la tarda al pavelló de l’escola Pla de l’Ametller, promou l’expressió corporal a través dels balls de la cultura urbana. Per últim, Tarda Jove, és un projecte multiesportiu que setmanalment s’ha fet a les escoles Baldiri Reixac i La Draga.

Tot i que no s’han pogut fer activitats comunitàries com la castanyada, la xocolatada o activitats conjuntes entre projectes del programa, s’han portat a terme noves propostes com la Gim- K10, organitzada juntament amb i les joves de Barris 10.