Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 2.000 inscrits han participat aquest estiu al programa ‘Lleure per a Tothom’

En total, s’han atorgat més de 80 beques per facilitar l’accés de famílies als casals. Les activitats s’han pogut desenvolupar adaptades a les restriccions actuals i no s’ha detectat cap cas positiu per Covid-19

divendres 18 setembre 2020

Més de 2.000 inscrits han participat aquest estiu als casals d’estiu que formen part del programa Lleure per a Tothom. En el marc del programa, que vol facilitar l’accés de les famílies als casals d’estiu, s’han atorgat més de 80 beques amb una inversió total de més de 6.500 euros. Les activitats de lleure s’han pogut desenvolupar amb normalitat, adaptades a les restriccions actuals i no s’ha detectat cap cas positiu per Covid-19, tot i que s’han hagut d’aïllar grups preventivament. Els casals d’estiu de lleure es van iniciar el 29 de juny i s’han allargat fins al 10 de setembre.

La xifra de nens i nenes inscrits als casals d’estiu participants al programa és inferior a la de l’any passat, quan es van inscriure 2.750 menors. Aquest descens s’ha notat també en les sol·licituds de beques per a famílies desfavorides. Si l’any passat se’n van concedir 97, amb un import total de 7.208 euros, aquest any se n’han concedit 81, amb un import total de 6.598,20€.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, Gemma Feixas, ha recordat que “aquest any havíem doblat la convocatòria amb l’objectiu de facilitar l’accés a més famílies com a mesura de xoc per la Covid-19, però les circumstàncies i la incertesa que hi havia a l’inici han fet que tinguéssim menys inscrits que en un estiu habitual”. Cal recordar que els casals d’estiu van ser de les primeres activitats que es van programar amb la represa. En aquest sentit, la regidora ha destacat que “a mesura que ha anat avançant l’estiu, hem vist que hi havia noves inscripcions i que les famílies ampliaven també les setmanes de casal”.

Igualment, Gemma Feixas ha volgut “agrair a les entitats de lleure la predisposició per tirar endavant els casals d’estiu, malgrat la incertesa i les dificultats que es plantejaven a inicis d’estiu”.

Activitats adaptades

Pel que fa als casals, les entitats de lleure han hagut de modificar la gestió de les activitats d’estiu per adaptar-les a la normativa aprovada per la Covid-19. En aquest sentit, s’han fet formacions en higiene i seguretat als monitors i monitores de lleure i també s’han fet formacions amb el Centre d’Atenció Primària Banyoles, amb qui s’ha coordinat la gestió del dia a dia, definint un protocol de seguiment, conjuntament amb l’àrea de Joventut de l’Ajuntament, per detectar possibles casos positius per aïllar grups, establir les vies de contacte amb les famílies o amb el mateix CAP. També s’han adaptat les activitats per mantenir distàncies, s’han definit grups de convivència als casals, la neteja del material o el rentat de mans continuat.

Des de l’Ajuntament, també s’han cedit més espais a les entitats de lleure, s’ha reforçat la neteja dels espais i es va adquirir material d’higiene i prevenció per als casals com gel hidroalcohòlic i termòmetres.

Durant l’estiu, no s’ha detectat cap cas positiu per Covid-19 en cap nen o nena mentre ha estat en el casal. Preventivament s’han aïllat grups, però tots els casos sospitosos han estat negatius.

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Dins del Lleure per a Tothom, s’hi ha inclòs aquest any nou casals d’estiu diferents, amb diferents temàtiques i centres d’interès i per a diferents edats, amb propostes per a nens i nenes des de P3 fins a 4rt d’ESO. Al programa, hi han participat aquest any els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Escola de Natura.