Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena d’empreses participen en una jornada sobre economia circular a Banyoles

S’ha fet aquest matí al Museu Darder i ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat

divendres 12 novembre 2021

Una vintena d’empreses han participat aquest matí en la jornada organitzada per l’Ajuntament de Banyoles per donar a conèixer l’economia circular a les empreses del municipi i la comarca. La jornada, que s’ha fet aquest matí al Museu Darder, ha inclòs diferents xerrades per explicar aquest nou model de producció i de consum que garanteix un creixement sostenible en el temps.

La jornada s’ha obert a les 9 del matí amb l’obertura a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa. A continuació, ha tingut lloc la xerrada ‘Conceptes i oportunitats de l’economia circular’ per part de Sergi Torrent, consultor especialista en economia circular de Símbiosy. Posteriorment s’ha presentat un cas pràctic d’economia circular a Banyoles amb la participació de Jordi Torrent, coordinador general de l’empresa banyolina Sastres Paperers. La jornada s’ha tancat amb la xerrada ‘Serveis a la sostenibilitat i l’economia circular’, a càrrec de Maria Lumbierres, consultora sènior d’economia circular i sostenibilitat d’ACCIÓ, i Glòria Viñals, delegada d’ACCIÓ a Girona.

Anna Tarafa ha fet una valoració molt positiva de la jornada i ha destacat que “a partir de les diferents ponències s’ha generat un debat molt interessant sobre aquest nou model d’economia”. La regidora ha afegit que “tot i que cada vegada se’n parla més, havíem detectat un cert desconeixement al respecte i sobretot, de com aplicar-ho a la realitat de cada empresa”. La jornada, a més d’explicar el model, ha servit per donar a conèixer exemples aplicables a qualsevol empresa i un punt de partida i de reflexió cap a una economia més sostenible a Banyoles i comarca”. 

Economia circular

L’economia circular és un model de producció i consum que implica compartir, llogar, reutilitzar, arreglar, renovar i reciclar materials i productes existents tantes vegades com sigui possible per crear valor afegit. D’aquesta manera, el cicle de vida dels productes s’allarga en el temps. A la pràctica, implica reduir els residus al mínim. Quan un producte arriba al final de la seva vida, els seus materials es mantenen dins de l’economia sempre que sigui possible. El seu principal objectiu és aprofitar al màxim els recursos materials disponibles allargant el seu cicle de vida. Generar menys residus i garanteix un creixement més sostenible en el temps.