Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar d’assistents a la jornada ‘Banyoles 2030: les persones i el seu benestar

La jornada ha permès debatre sobre el futur dels serveis socials i s’ha fet durant tot el matí a l’Auditori de l’Ateneu

dimarts 21 setembre 2021

Un centenar de persones han participat aquest matí a la jornada ‘Banyoles 2030: les persones i el seu benestar’. La jornada s’ha fet a l’Auditori de l’Ateneu i s’ha convertit en una sessió de treball i debat amb els professionals del sector per parlar del futur dels serveis socials.

La jornada ha comptat amb la intervenció del consultor Fernando Fantova, expert en serveis socials i polítiques socials i amb un fort reconeixement al sector. Fantova va ser vice-conseller d’Assumptes Socials al Govern Basc i recentment ha participat en l’elaboració del Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya 2020-2024.

En la seva ponència, Fernando Fantova ha destacat la necessitat que els serveis socials es vegin des d’una perspectiva transversal que impliqui diferents agents. Per aquest motiu, a la jornada hi han participat professionals de diferents àmbits que treballen en l’atenció a les persones, tant en l’àmbit social com educatiu, d’habitatge, ocupació o esportiu.

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha explicat que “les conclusions s’incorporaran a l’estratègia de millora de les polítiques de serveis socials a Banyoles”. Ester Busquets ha afegit que “formaran part del treball que hem iniciat per ‘Banyoles 2030: les persones i el seu benestar’ és una iniciativa municipal per afrontar els reptes de futur de la ciutat en matèria de benestar social. Després que l’any passat Banyoles assolís la xifra dels 20.000 habitants, l’Ajuntament vol assumir les competències en matèria de serveis socials bàsics, tal i com estableix la llei de serveis socials.

L’Ajuntament ha iniciat els tràmits i procediments per a l’assumpció de les competències i, a la vegada, posar al dia la política social municipal. En aquest sentit, s’ha començat a treballar amb un grup d’experts per actualitzar les polítiques socials, definir el model dels serveis d’atenció a les persones i avançar cap a una intervenció més integrada i transversal amb els sistemes de salut, seguretat, educació, habitatge, cultura o urbanisme.