Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

The Ricky Rubio Foundation signa un conveni amb l’Ajuntament de Banyoles i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany per formar a infants i joves a través del bàsquet

A través d’aquest conveni a tres bandes s’han desenvolupat 15 sessions que han combinat activitats esportives i pedagògiques entre les persones participants

dimecres 05 juny 2024

El projecte Community Team de la Fundació Ricky Rubio s’ha portat a terme durant aquest curs a la pista de Sant Pere de Banyoles, amb 20 esportistes que realitzaven dues sessions setmanals. Aquest projecte es fruit del conveni entre l’Ajuntament de Banyoles i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany amb la Fundació Ricky Rubio.

Community Team és un projecte dirigit a infants i joves amb l’objectiu de formar-los per la vida diària a través de la pràctica del bàsquet. Els entrenadors estan formats en una metodologia pròpia, utilitzant eines pedagògiques per integrar habilitats per la vida diària i ajudar al creixement personal dels participants.

Aquest nou conveni s’emmarca en el programa Barris 10 (B10), coliderat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles i en què es fomenta la pràctica esportiva en el diferents barris de la ciutat com a eina de cohesió social.

La regidora de Serveis Socials, Acció Comunitària, Polítiques d’Igualtat i Salut, Ester Busquets ha explicat que “la signatura d’aquest conveni és una molt bona notícia per la ciutat. Pensem fermament que la igualtat d’oportunitats en els infants i joves és essencial pel desenvolupament psicosocial de les persones. Així doncs, projectes com aquest ens permeten oferir aquestes oportunitats a tota la nostra ciutadania”.

Per la seva banda, Xavi Batchellí, director del Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha destacat que “amb el projecte Community Team s’amplia la diversitat d’oferta, el nombre d’espais dinamitzats i el nombre d’organitzacions vinculades al programa B10, aspectes que reforcen el propi programa però sobretot permeten arribar a altres infants i joves oferint-los oportunitats educatives que utilitzen l’esport com a recurs metodològic”.

La cloenda d’aquest primer any de projecte de Community Team a Banyoles finalitzarà amb una activitat on es reuniran tots els participants del projecte que es desenvolupa en diferents poblacions del territori català.