Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Subvencions de la Diputació de Girona a l'Ajuntament de Banyoles

Es tracta de dues subvencions: Suport al programa municipal d’activitat fisicoesportiva 2024 i Shimano Supercup Massi Banyoles 2024 – Copa Catalana Internacional de BTT, 24 i 25 de febrer de 2024

dijous 27 juny 2024

DIPUTACIÓ DE GIRONA

Programa A1: Suport al programa municipal d’activitat fisicoesportiva 2024

Per tal de dur a terme les activitats fisicoesportives al Pavelló de la Draga de l’1/10/2023 al 31/08/2024, l’àrea d’Esports, amb el suport de la Diputació de Girona, realitza el manteniment i conservació adequat de l’equipament, vetllant pel seu bon funcionament i higiene, així com també dota de recursos a les entitats esportives del municipi que utilitzen els equipaments esportius de la ciutat i garanteix l’accés a la pràctica de l’esport i l’activitat física a totes les persones i col·lectius socials de la ciutat.

 

Import atorgat: 5.260 €

Programa A2: Shimano Supercup Massi Banyoles 2024 – Copa Catalana Internacional de BTT, 24 i 25 de febrer de 2024

La ciutat de Banyoles acull i organitza, de forma ininterrompuda i des de l’any 2002 (22 edicions), la Copa Catalana Internacional de BTT, una de les proves més importants i amb major reconeixement del Sud d’Europa del circuit XCO-Cross. A més, és el segon circuit del món amb major repartició de punts UCI. La importància d’aquesta competició queda palesa amb la participació dels millors ciclistes nacionals i internacionals, tant de categoria masculina com femenina, provinents de més de 35 països diferents com Evie Richards (ING), Henrique Avancini (BRA), Anton Cooper (NZE), Titouan Carod (FRA), Victor Koretzky (FRA) o Jose Antonio Hermida(ESP).

Una altra evidència de la seva rellevància és que els millors esportistes que hi participen són, alhora, esportistes que competeixen per participar en els Jocs Olímpics, fet que ha quedat palès aquest 2024. Pel que fa a equips participants, hi destaquen Trek Factory Racing, Massi, MMR Factory Racing Team, Scott Racing UK, Orange Seal Off-Road Team, KMC Orbea o l’equip Giant France MTB Pro Team.

Enguany, l’esdeveniment Copa Internacional de BTT ha portat per nom Shimano Super Cup Massi & CCI Bikint Point Banyoles i s’ha celebrat els dies 24 i 25 de febrer de 2024. Ha seguit formant part, un any més, del prestigiós circuit de XCO d'alt nivell, format per sis proves de categories UCI HC i C1. Aquesta tipologia d’esdeveniments esportius estan regulats per la normativa i reglaments propis de l’organisme de rànquing mundial UCI i de la Real Federación Española de Ciclismo, en concret la modalitat de Ciclo-Cross. El circuit tècnic és tancat i ha comptat amb una distància total d'uns 5,5 km, aproximadament, que recorren pel Parc de la Draga de Banyoles i el Puig de Sant Martirià.

L’esdeveniment ha acollit uns 1.200 ciclistes provinents de més de 30 nacionalitats diferents, ha comptat amb una assistència aproximada de 12.000 espectadors i s’ha pogut seguir per en directe per streaming arreu del món.

 

Import atorgat: 3.564 €