Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segon concert de Cosmos Quartet emmarcat en la seva residència artística

Aquest dissabte, l’Auditori de l’Ateneu acollirà al quartet de corda que interpretarà obres de Shubert, acompanyats per Noelia Rodiles al piano i Mariona Mateu al contrabaix

divendres 10 maig 2024

El proper dissabte 11 de maig a les 8 del vespre, Cosmos Quartet oferirà el segon concert de la seva residència artística amb el programa ‘Shubertíada’, que vol fer viatjar al públic en el temps i convertir l’Ateneu de Banyoles en un saló vienès de principis del segle XIX. A més, en aquesta ocasió, el Cosmos Quartet tornarà acompanyat per la banyolina Noelia Rodiles al piano i Mariona Mateu al contrabaix. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat).

La ‘Shubertíada’ ens permetrà repassar dues de les obres més emblemàtiques de Shubert, el quartet Rosamunda i el famós quintet La Truita. Són dues obres d’una bellesa melòdica i harmònica inigualables, que juntament amb els ritmes característics del classicisme ens ajudaran a transportar-nos a una època en què la música de cambra era l’epicentre de la vida musical vienesa.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).

Cosmos Quartet: Artista resident de l'Ateneu – CMEM 2024

Aquest 2024 la residència artística de l’Ateneu – CMEM la protagonitzarà un dels quartets de corda més atractius del panorama cambrístic actual, el Cosmos Quartet. Format per l’Helena Satué, en Bernat Prat, la Lara Fernández i l’Oriol Prat, les seves interpretacions són rebudes amb elogis per la crítica i definides com a honestes, elegants, expressives i captivadores.

Tot i la seva joventut, el seu talent s’ha més que confirmat. Des dels seus inicis la formació ha obtingut un ampli reconeixement tant nacional com internacional, culminant així amb la seva residència artística al Palau de la Música Catalana de Barcelona des del 2021 fins al 2024.

El seu interès, compromís i curiositat per descobrir i profunditzar en l’extens repertori per a quartet de corda, ha portat el quartet a interpretar música des del segle XVIII fins a la més actual i contemporània. D’aquesta manera, el Cosmos Quartet donarà mostra de la seva signatura inconfusible en un programa de concerts i activitats paral·leles que reflectiran la seva identitat musical i la gran versatilitat estilística.

En el primer concert de la seva residència artística, dut a terme el 4 de febrer, van interpretar ‘Influences’, un programa on, a partir de tres obres, tres compositors i tres segles, ens van mostrar l’evolució de la música clàssica occidental. Aquest segon concert girarà al voltant de Shubert i les seves obres més emblemàtiques. I en el tercer, que serà el 28 de setembre, ens presentaran ‘Evolucions’, una oportunitat per copsar el desenvolupament del repertori per a quartet de corda al llarg del temps.