Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sara Guerrero i David Castro, campions d’Espanya de triatló elit a Banyoles

diumenge 28 agost 2022

Sara Guerrero i David Castro s’han proclamat aquest diumenge campions d’Espanya en categoria elit a Banyoles. Les dues competicions han tancat aquest diumenge al matí el cap de setmana de triatló internacional de Banyoles. En total, uns 1.200 triatletes han passat al llarg dels dos dies per la ciutat en les competicions de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), l’European Triathlon Union (ETU) i la XXXVI Triatló de Catalunya. Després de dues edicions marcades per les restriccions i els protocols d’higiene i seguretat a causa de la Covid-19, enguany s’ha recuperat la plena normalitat en totes les proves.

Campionat d’Espanya Elit femení

Les més de cinquanta triatletes participants al Campionat d’Espanya Elit femení en modalitat olímpica (1,5 km de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de cursa a peu) s’han llançat a l’aigua de l’Estany de Banyoles poc abans de les 10 del matí. Després de la primera transició, un grup de vuit triatletes s’ha posat al capdavant, encapçalat per Cecilia Santamaria (Cidade de Lugo Fluvial), Iratxe Arenal (Saltoki Trikideak), Sara Guerrero (Náutico de Narón) i Natalia Castro (Náutico de Narón), que han anat sumant avantatge respecte a la resta de competidores en cada volta.

En la primera volta de la cursa a peu, Guerrero i Santamaria s’han distanciat de la resta i han mantingut un frec a frec fins al final de la competició. Guerrero s’ha proclamat campiona d’Espanya amb un temps d’1h57’23”, mentre que Santamaria ha creuat la línia de meta en 1h57’24”. Ha completat el podi Paula Herrero (Saltoki Trikideak), que ha remuntat posicions durant la cursa a peu, amb un temps d’1h59’11”. Arenal, quarta en la classificació general, ha estat campiona d’Espanya sub-23 (2h00’24”).

Campionat d’Espanya Elit masculí

Un centenar de triatletes han competit en la categoria masculina del campionat. Completats els 1,5 km de natació i després de la primera transició, un grup de sis esportistes s’ha situat a la capçalera de la cursa en el sector de ciclisme. Al llarg de la cursa en bicicleta el grup capdavanter s’ha anat ampliant i s’hi han produït diversos relleus. Després de la transició a la cursa a peu, en primera posició s’hi ha situat momentàniament Jordi Garcia (CN Badalona), avançat per David Castro (Rodacal Beyem) al cap de pocs metres.

El de La Roda, que ha estat des de l’inici de la competició en el grup capdavanter, ja no ha deixat el lideratge de la cursa a peu i ha arribat a meta en primera posició amb un temps de 1h43’31’’, revalidant així el campionat que ja va aconseguir l’any passat també a Banyoles. En segona posició s’ha classificat Jordi Garcia, 1h43’52’’. Garcia l’any passat va aconseguir la tercera posició del podi. En tercera posició, ha entrat a meta Kevin Tarek Viñuela (Cidade de Lugo Fluvial), amb un temps 1h44’33’’.

Àngel Sánchez (Club Triatlón Albacete Ingeteam), que ha arribat en quarta posició amb un temps de 1h44’46’’, s’ha proclamat campió en categoria sub23, revalidant també el títol en aquesta categoria.

Reconeixement per als voluntaris

Més de 180 voluntaris de Banyoles han col·laborat en l’organització de les competicions, en àrees com protocol, atenció als esportistes, senyalització, avituallament i control de dopatge. En un parlament previ a l’inici de les competicions d’avui, el director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge García, ha agraït la tasca dels voluntaris i n’ha subratllat la importància en la preparació i el desenvolupament de les proves. També ha destacat que Banyoles és “un cas únic, en volum i continuïtat, d’implicació ciutadana en el triatló”. A més, els voluntaris han rebut un reconeixement de part de l’European Triathlon Union.    

Cap de setmana de competició

El Campionat d’Espanya en categoria elit ha tancat aquest migdia el Triatló Internacional de Banyoles, que s’ha allargat durant tot el cap de setmana. Ahir dissabte al matí es va celebrar la competició per a les categories junior i juvenil i el Campionat d’Europa de relleus mixtos per clubs. A la tarda, i després d’una intensa tempesta que va retardar la represa de la competició, es va disputar el Campionat d’Espanya en grups d’edat i la 36a edició del Triatló de Catalunya.