Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre la convocatòria de beques del programa Lleure per a Tothom

Les sol·licituds es podran presentar a partir del proper dilluns i fins al 12 de juny. Dins el programa s’oferiran 9 casals d’estiu per a infants i joves des de P3 fins a 4rt d’ESO

dimecres 27 maig 2020

L’Ajuntament de Banyoles obrirà el proper dilluns la convocatòria de sol·licitud de beques per al programa Lleure per a Tothom que vol facilitar l’accés de les famílies als casals d’estiu. Aquest any l’Ajuntament ha doblat la convocatòria i destinarà 20.000 euros per facilitar que més famílies puguin accedir a les ajudes, com a mesura de xoc per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Les sol·licituds per accedir al programa es podran presentar de l’1 al 12 de juny, quan s’obriran també les inscripcions per als casals.

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Dins del Lleure per a Tothom, s’hi inclouen aquest any nou casals d’estiu diferents, amb diferents temàtiques i centres d’interès i per a diferents edats, amb propostes per a nens i nenes des de P3 fins a 4rt d’ESO. Al programa, hi participaran aquest any els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Escola de Natura.

Des de fa setmanes, l’Àrea de Joventut i les entitats participants al programa estan treballant per definir el funcionament i les dinàmiques dels casals d’estiu que es portaran a terme aquest estiu a la ciutat, davant la crisi sanitària generada per la Covid-19. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha explicat que “una vegada rebuts els protocols que ha marcat el Govern de la Generalitat, des de les entitats organitzadores, amb el suport de l’Àrea, s’està treballant intensament per garantir que, després de setmanes de confinament, els nens i nenes de Banyoles pugui accedir amb totes les garanties necessàries als casals d’estiu, amb una oferta de lleure que probablement serà diferent d’altres estius, però que aquest estiu serà segurament més necessària per a molts infants i joves”.

Gemma Feixas ha destacat que “tant des de les entitats com des de l’Ajuntament es vetllarà perquè els casals es puguin portar a terme, aplicant i actualitzant les normatives de seguretat i higiene en tots els àmbits, tant pel que fa als espais, com en el personal o en el desenvolupament de les activitats”. Entre altres mesures, des de l’Ajuntament s’han cedit més espais a les entitats i es facilitaran materials d’higiene per als infants i joves participants.

A més, en el moment de la inscripció, es facilitarà la informació de les mesures d’higiene i seguretat que hauran d’adoptar les famílies per participar al casal.

Més beques

Amb l’objectiu de facilitar l’accés de més famílies a les activitats de lleure, des de l’Ajuntament de Banyoles s’ha incrementat l’aportació al programa perquè infants i joves no quedin fora de l’oferta de casals d’estiu a la ciutat. La regidora de Joventut ha explicat que “a més, aquest any hem introduït un canvi a les bases del programa perquè puguin accedir-hi també aquelles famílies que han vist reduïts els seus ingressos arran de la crisi generada per la Covid-19”. En total, es destinaran 20.000 euros, més del doble que l’any passat, quan se’n van destinar 7.200 euros. A més, també s’aportaran 14.000 euros per a monitoratge d’infants amb necessitats especials.

Les sol·licituds per accedir a les beques del programa Lleure per a Tothom es podran sol·licitar a partir del proper dilluns 1 de juny. Les famílies que no superin els llindars econòmics establerts a les bases podran gaudir d’un percentatge de descompte en el preu del casal, per un màxim de quatre torns, d’acord amb el nivell d’ingressos anual de la unitat familiar o bé, com a mesura excepcional, que hagin vist reduïts els ingressos familiars en els darrers mesos.

Per presentar les sol·licituds, es recomana que els tràmits es facin online a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles (www.banyoles.cat). En cas que no es pugui fer el tràmit online, cal sol·licitar cita prèvia per a fer presencialment el tràmit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a joventut@ajbanyoles.org o bé trucant al 972 58 32 11.

MÉS INFORMACIÓ I TOTA LA DOCUMENTACIÓ EN AQUEST ENLLAÇ