Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ràdio Banyoles estrena nova pàgina web

El nou portal millora l’accessibilitat i en potencia els continguts informatius

divendres 22 gener 2021

Ràdio Banyoles estrena nou portal web millorant l’accessibilitat i els continguts informatius. Les seccions dedicades als programes també guanyen pes i dinamisme en un portal que té l’objectiu de seguir sent el referent en informació local a Banyoles i el Pla de l’Estany en el seu 30è aniversari.

El nou web de Ràdio Banyoles s’ha posat en marxa avui divendres i és la quarta actualització que l’emissora municipal fa del seu portal de notícies i entreteniment. La regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Banyoles, Clàudia Massó, ha destacat que “la nova pàgina web incorpora novetats i millores que permeten fer un pas endavant qualitatiu, tant pel que fa a la informació que s’hi exposa, com també als programes i espais dels col·laboradors, un dels pilars de l’emissora”. Clàudia Massó ha afegit que “espero que, com fins ara, continuï essent una referència molt útil per a totes aquelles persones que volen seguir l’actualitat de Banyoles
i comarca i que vulguin seguir els programes i continguts de l’emissora”.

Més accessible i modernitzant els continguts

La tendència en la consulta d’informació a través dels dispositius mòbils havia fet que el web de Ràdio Banyoles quedés desfasat, ha explicat el director de Ràdio Banyoles, Moisès Camós que ha destacat “la necessitat de millorar-ne la navegabilitat i de fer-la més adaptable a tots els dispositius mòbils”.

A més, se n’han modernitzat els continguts i els formats amb l’objectiu de donar protagonisme als arxius sonors dels informatius. També s’han actualitzat les seccions dels col·laboradors de l’emissora, que ara compten amb una pàgina pròpia per a cada programa que s’actualitzen els mateixos col·laboradors. A més, la graella de la programació és ara més entenedora i visual. El disseny i el desenvolupament del portal web ha anat a càrrec de l’empresa Interactiu de Cornellà del Terri.

Moisès Camós ha recordat que “tots aquests canvis s’han fet amb l’objectiu que la pàgina web de Ràdio continuï essent un referent en la informació local”.

radiobanyoles.cat: la ràdio que es llegeix

Ràdio Banyoles va estrenar el seu primer web el 2005 en què bàsicament es publicaven les notícies que els Serveis Informatius elaboraven per l’emissora, a més de permetre l’emissió en línia.

Tres anys després, el 2008, es va potenciar l’eina amb un nou portal molt més ampli en el qual els programes i els col·laboradors adquirien molt més protagonisme. Aquest portal va rebre un premi E-TECH de noves tecnologies i també una menció de qualitat als premis de Ràdio Associació de Catalunya l’any 2009. El 2015, l’emissora va fer-ne una actualització mantenint-ne l’estructura i ampliant el portal web amb les xarxes socials.

Els usuaris, en creixement

En els últims tres anys, els usuaris de radiobanyoles.cat han anat en augment. El 2018, es van registrar 39.500 usuaris al portal, el 2019 van ser 48.000 i el 2020 han estat uns 55.000 usuaris que han visitat el web de Ràdio Banyoles.

Pel que fa al seu perfil, el 61% de les persones que consulten el web són joves d’entre 18 i 35 anys. Un 69% utilitza el mòbil per visitar el portal, un 28% l’ordinador i un 3% tauletes.