Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció de furts al carrer

Des de Mossos d’Esquadra del Pla de l’Estany han posat en marxa una campanya per prevenir furts sobretot a la gent gran. Aquest tipus de delictes, es caracteritzen perquè els lladres utilitzen algun tipus de distracció per despistar a la gent i així poder sostreure objectes de valor o diners

divendres 09 abril 2021

Per poder prevenir aquests delictes us volem recordar els mètodes més utilitzats darrerament pels delinqüents:

La collita

Aquest mètode consisteix en llençar monedes prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que ha deixat al cotxe, tals com el moneder o la bossa de mà.

Aquesta tipologia delictiva l'acostumen a dur a terme tres lladres. Un llança monedes, unes claus o qualsevol altre objecte a terra, prop de la víctima i del seu cotxe. Això provoca que la víctima culli del terra els objectes i descuidi la bossa de mà o els efectes personals a l’interior del vehicle. En aquest moment, una altra persona, que està amagada, aprofita per emportar-se'ls. A la majoria de casos els lladres són recollits en cotxe per un tercer i marxen ràpidament del lloc.

Mètode de la taca

Els delinqüents que fan servir aquesta estratègia també treballen amb grup com a mínim en parella. Després de seleccionar un objectiu fan una espera en una entitat bancària fins que surt la seva víctima (generalment trien a les persones de més edat que cobraran la seva pensió). Una vegada la víctima abandona la sucursal van darrere d'ella fins a un lloc apartat on no hi ha gent. Un dels lladres li llança alguna substància sobre la roba i en aquest moment un còmplice s'acosta i s'ofereix amablement ajudar-lo a netejar la taca, generant una situació de desconcert amb l'objectiu de treure-li les seves pertinences. Cal en aquest sentit extremar les precaucions els dies de mercat ja que és quan molta gent va a Banyoles i aprofita per treure diners a l’entitat bancària.

En algunes ocasions, els lladres actuen de forma diferent, esperen que la persona vagi atreure el diners i miren com tecleja el número personal. Després d’una distracció o de forma directe sostreuen la cartera o moneder a la víctima i es dirigeixen a altres caixers per treure amb la targeta de crèdit de la víctima el màxim de diners que els permet.