Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Preinscripcions obertes per a l’Escola Municipal de Música de Banyoles

En paral·lel, el centre farà una classe oberta per a famílies amb infants de 3 a 5 anys (1 de juny) i una jornada de portes obertes (7 de juny)

dilluns 27 maig 2024

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) té en marxa el període de preinscripció per al proper curs 2024-2025. El tràmit es pot fer presencialment a la secretaria de l’Ateneu - CMEM i també telemàticament a través del web emmb.banyoles.cat, fins al 10 de juny.

Per donar a conèixer l’Escola de Música de Banyoles la seva oferta educativa, s’ha organitzat una Classe oberta de Sensibilització Musical el dissabte 1 de juny, a les 10 del matí. Aquesta classe, adreçada a infants de 3 a 5 anys, acompanyats amb els seus familiars, és un tastet pels més petits i els seus acompanyants perquè coneguin de primera mà com són les classes de música adreçada a aquesta edat, quina és la manera de fer i el funcionament de les classes.

A més, el divendres 7 de juny tindrà lloc la Jornada de portes obertes en la qual s’explicarà el projecte educatiu de l’escola i la metodologia que se segueix. També es podran visitar les instal·lacions i assistir a algunes de les classes com a oients, així com rebre informació detallada sobre els diferents programes i activitats que s’ofereixen. Aquesta jornada és una excel·lent oportunitat per conèixer una escola que, enguany, farà 40 anys i que té una llarga trajectòria al municipi.

A totes dues activitats caldrà inscriure-s’hi enviant un correu electrònic a emmusica@ajbanyoles.org o trucant al 972 57 60 49.

Una àmplia oferta formativa

L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics. El projecte educatiu de l’EMMB potencia la música en grup, amb la participació des de ben petits en formacions i conjunts, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Així mateix, l’EMMB permet la preparació a l’accés a estudis professionals.

L’Escola de Música compta amb un pla d’estudis reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ofereix una oferta formativa completa, tant de música clàssica, com tradicional i moderna. Actualment, s’ofereixen ensenyaments de baix elèctric, bateria, clarinet, contrabaix, fiscorn, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, piano, saxofon, tenora, tible, trombó, trompeta, veu, viola, violí i violoncel.

L’equip docent de l’escola està format per músics i professorat titulat amb reconeguda trajectòria i reconeixement tant en l’àmbit pedagògic com artístic.

La funció de l’EMMB és formativa, però també social i cultural. S’hi promouen audicions, concerts, colònies, intercanvis i trobades. El centre és un agent dinamitzador de la ciutat i participa activament en la seva vida cultural i social.

L’Escola Municipal de Música de Banyoles ha esdevingut un centre de referència del món musical a la ciutat i a la comarca. Situada a la plaça Major, és part integrant de l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, espai on s’interrelacionen la formació, l’exhibició i la creació de propostes musicals.