Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nahi Drammeh, Premi Banyolí de l’Any

La banyolina ha estat designada Jove Ambaixadora pel programa ONE Global Activists, que treballa per fer assequible la futura vacuna per la Covid-19 als països del tercer món. Els premis Banyolí de l’Any han reconegut també el col·lectiu sanitari per la gestió de la Covid-19, el meteoròleg Enric Estragués i Xocolates Torras

divendres 25 setembre 2020

La jove politòloga banyolina Nahi Drammeh ha estat reconeguda aquest vespre amb el Premi Banyolí de l’Any 2020. Politòloga de 26 anys, Màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals, recentment ha estat designada Jove Ambaixadora pel programa ONE Global Activists, col·lectiu internacional que col·labora amb la campanya de l’Organització Mundial de la Salut perquè la futura vacuna de la Covid-19 sigui també assequible als països del tercer món.

Nahi Drammeh ha rebut el premi Banyolina de l’Any “per la seva tasca diplomàtica en intentar aconseguir que la futura vacuna del coronavirus arribi tant a aquells territoris que tenen recursos com als que no en tenen, pel seu coratge i la seva lluita davant d’aquesta repte global que està reconfigurant el món tal i com el coneixíem”.

La tasca de Nahi Drammeh com a ambaixadora de la campanya internacional és la de convèncer els mandataris europeus que el remei al coronavirus ha de tenir una repercussió global i que l’eradicació de la pobresa i les desigualtats creixents al planeta ha de ser cada cop més present en la seva agenda política. En la darrera cimera de Gavi, l’Aliança Global de Vacunes, celebrada el passat mes de juny, ONE Global Activists va presentar una declaració signada per més de 60 eurodiputats i va aconseguir, juntament amb altres col·lectius, el compromís de la Comissió Europea per destinar 300 milions d’euros al desplegament de la futura vacuna del coronavirus arreu del món, donant suport als sistemes sanitaris dels països més pobres perquè això sigui possible.

Nahi Drammeh creu que la col·laboració política internacional és essencial en un món interdependent, on els estats estan cada cop més exposats als reptes globals de la humanitat. Per a la jove banyolina, la solidaritat entre nacions és la solució contra l’amenaça del coronavirus i els efectes que la pandèmia ha deixat per a futurs reptes a nivell mundial.

Enric Estragués: premi a la Trajectòria Personal

El meteoròleg Enric Estragués ha estat reconegut aquest vespre amb el premi a la Trajectòria Personal en el marc dels Premis Banyolí de l’Any. Enric Estragués és delegat comarcal del Servei Meteorològic de Catalunya, en la doble modalitat d’observador i vigilant. També és responsable de l’observatori oficial del Servei Meteorològic a Banyoles i membre de l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics. Pels seus coneixements en l’àmbit de la ciència meteorològica, Estragués ha estat un estret col·laborador de mitjans de comunicació i ha estat ponent de diversos seminaris de meteorologia arreu de Catalunya.

Des de fa molts anys, Estragués comparteix les seves observacions i les prediccions de les estacions meteorològiques, amb tothom que està interessat a conèixer l’estat del temps, al portal web de l’observatori de Meteobanyoles, a meteobanyoles.com, amb informació a temps real i models de predicció i històrics de Banyoles i d’àmbit més general.

La gestió de la crisi sanitària per la Covid-19: Millor Iniciativa Social Especial

El Premi a la Millor Iniciativa Social Especial s’ha lliurat aquest vespre als col·lectius professionals i persones voluntàries que han participat activament en la gestió de la crisi sanitària contra la Covid-19 a la ciutat. Amb aquest premi especial, el jurat ha volgut reconèixer públicament l’esforç de diferents col·lectius que van viure des de la primera línia els pitjors oments de la pandèmia.

Representants dels professionals mèdics del Centre d’Atenció Primària Banyoles i de la clínica Salus Infirmorum, responsables i tècnics de residències, farmacèutics, voluntaris i voluntàries, personal de serveis socials i neteja; així com representants de Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil han pujat a recollir el guardó.

Xocolates Torras: Millor Iniciativa Empresarial

El Premi Banyolí de l’Any a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per a l’empresa Xocolates Torras. Amb més de 130 anys d’activitat empresarial ininterrompuda, el premi reconeix la trajectòria de l’empresa i també la seva iniciativa innovadora que els ha valgut reconeixements internacionals, sense haver deixat de fabricar els productes de tota la vida.

Xocolates Torras és líder en la fabricació de xocolates sense sucre, va ser la primera empresa a Europa a fer servir l’estèvia com a edulcorant i des de 2019 s’està especialitzant també en la fabricació de xocolates ecològiques, havent estat la primera empresa, ara ja a nivell mundial, en fabricar xocolata ecològica sense sucre, el que representa més del 10% de la seva facturació. Actualment està venent a 57 països d’arreu del món 

Premis Banyolí de l’Any

Els Premis Banyolí de l’Any s’han lliurat aquest vespre en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, seguint les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19. L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’una vuitantena de persones, ha estat presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó. Presentat pel periodista Josep Puigbó, els Premis Banyolí de l’Any s’han tancat amb l’actuació de l’ensemble de violoncels de l’Escola Municipal de Música de Banyoles.

Els Premis Banyolí de l’Any són una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Aigües de Sant Aniol, Fundació Bancària ‘la Caixa’ i Fundació Lluís Coromina.