Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Míriam Iscla presenta aquest divendres a Banyoles Abans que es faci fosc

Per primera vegada a les comarques de Girona. L’obra mostra el viatge sideral i íntim d’una astrònoma cap a la ceguesa

dimarts 04 febrer 2020

L’actriu Míriam Iscla portarà aquest divendres a Banyoles el seu darrer espectacle Abans que es faci fosc. Es tracta d’un monòleg, dirigit per Pep Pla, on Iscla mostra el viatge sideral i íntim d’una astrònoma cap a la ceguesa. L’obra es podrà veure aquest divendres a les 9 del vespre al Teatre Municipal de Banyoles i serà la primera vegada que es veurà a les comarques de Girona.

L’Anna treballa en un planetari local i explica als qui s’acosten a les instal·lacions els secrets que guarda l’univers, aquesta extensió fosca, freda i sense límits coneguts. Com a astrònoma, sempre recorda als visitants que som en un punt perdut de l’univers i que vivim en un planeta de color blau que gira constantment sobre si mateix mentre es desplaça a una velocitat de més de mil quilometres per hora. En parla també a la Maria, la seva filla, que voldria pujar dalt d’un coet i viatjar cap a una altra galàxia. Però la vida de l’Anna canviarà quan li diagnostiquin una malaltia que farà que, com la de les estrelles, també la llum dels seus ulls s’acabi apagant. 

Abans que es faci fosc és un viatge a les estrelles però, a la vegada, un viatge interior: el que emprèn la protagonista buscant-se a sí mateixa i buscant també el seu lloc en la cadena de l’existència. I ho fa en un escenari ple d’estrelles i en ple moviment.

El text, d’una alta intensitat emocional, és obra de Hattie Naylor, autora britànica creadora d’obres teatrals com Ivan i els gossos, a més de relats breus i drames radiofònics. L’obra està dirigida pel també actor Pep Pla i l’interpreta Míriam Iscla.

Abans que es faci fosc es podrà veure aquest divendres 7 de febrer a les 9 del vespre al Teatre Municipal de Banyoles. Les entrades, amb un preu de 15€, es poden adquirir a través del web cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Passeig de la Indústria, 25).