Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 300 veïns i veïnes de Banyoles assisteixen als Consells de Barri

Les visites es van iniciar el passat 13 de maig i han finalitzat aquest passat dimecres amb una valoració molt positiva per part de l’Ajuntament

dimarts 18 juny 2024

Aquest dimecres 12 de juny al gimnàs de l'escola de Can Puig va tenir lloc el darrer dels Consells de Barri que l’Ajuntament de Banyoles va iniciar el 13 de maig al barri de les Rodes. Durant l’últim mes s’han visitat 8 punts diferents de la ciutat amb una assistència per sobre de les 300 persones i amb un balanç molt positiu per part del consistori.

Els Consells de Barri de Banyoles ha fet trobades amb els veïns i veïnes de Les Rodes, de Canaleta, de Mas Palau, del Barri Vell, de Sant Pere, de La Farga, de la Vila Olímpica i de Can Puig. En totes elles hi ha hagut una gran afluència de persones, destacant la del Barri Vell, celebrada el passat 29 de maig a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany i que va reunir més de 100 residents de la zona. Cal destacar que el Barri Vell celebrava per primera vegada un consell, després que aquest es constituís el desembre del 2023.

Jordi Congost, primer tinent d’alcalde i regidor de Consell de Barri de l’Ajuntament de Banyoles ha destacat que “estem molt satisfets per la afluència que hi ha hagut en les diferents trobades que hem fet en el darrer mes ja que ens ha permès exposar de primera mà als veïns i veïnes totes les actuacions que hem fet a cada barri, des de les diferents àrees de l’Ajuntament”. Congost també ha afegit que “la voluntat de l’equip de govern és apropar-nos als barris, trepitjar carrer i aquestes trobades, així com les visites que hi fem regularment, fan que puguem conèixer de primera mà les diferents problemàtiques que hi ha a cada zona de la ciutat”. 

Seguretat ciutadana, via pública i obres entre les principals preocupacions

Si bé cada barri de la ciutat té les seves preocupacions particulars, hi ha aspectes que han anat sortint en totes aquestes trobades, com són les actuacions policials, la mobilitat i les actuacions a la via pública. A tots els Consells de Barri hi ha assistit un representat de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra que han fet un repàs de les actuacions que s’han fet al barri.

Altres aspectes que la ciutadania ha traslladat durant aquestes trobades han estat l’evolució de diferents obres que s’estan portant a terme, així com aspectes relacionats amb la gestió de la via pública, la mobilitat i el medi ambient. Amb tot, Jordi Congost apunta que “en tots els Consells de Barri hi ha hagut un ambient relaxat que ens ha permès donar les explicacions pertinents al voltant dels aspectes que més preocupen als veïns i veïnes de cada barri”.

Després de les 8 trobades d’aquesta primavera, està previst que els consells es reprenguin a la tardor, entorn els mesos d’octubre i novembre.