Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 3.000 escolars de Banyoles i comarca participaran a l’activitat ‘Anem a veure teatre’

Aquest matí han començat les audicions amb els alumnes de Cicle Inicial dels centres de primària, dins la Campanya de Teatre i Música a les Escoles

dimarts 21 febrer 2023

Un total de 3.086 alumnes de les escoles de primària de Banyoles i de la resta de municipis del Pla de l’Estany participaran a l’activitat ‘Anem a veure teatre’ d’aquest curs escolar. La proposta, impulsada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament amb el suport de l’entitat TTela, es portarà a terme entre el Teatre Municipal i la Factoria d’Arts Escèniques i pretén acostar l’alumnat d’educació primària al món del teatre i les arts en viu. 

Aquest matí els alumnes de primer, segon i tercer curs de primària de les escoles Can Puig, Casa Nostra i El Frigolet han estat els primers a assistir al Teatre Municipal a la representació de l’espectacle Sopa de pedres de la companyia Engruna Teatre, que aquesta setmana veuran més d’un miler d’alumnes de cicle inicial dels diferents centres educatius de Banyoles i comarca. 

La setmana que ve serà el torn de l’alumnat de quart de primària que podrà veure a La Factoria d’Arts Escèniques An-Ki de la companyia L’Ortiga. Paral·lelament, al Teatre Municipal l’alumnat d’educació infantil assistirà a les funcions de l’espectacle Maure, el dinosaure de la companyia Teatre Nu i els de cicle superior, a les funcions de teatre en anglès de Do it yourselves. Per als alumnes de 5è i 6è l’espectacle és en anglès per estimular l’aprenentatge d’aquest idioma a través dels espectacles teatrals.

‘Anem a veure teatre’ té per objectiu que l’alumnat de Banyoles i comarca visqui l’experiència d’assistir a propostes d’arts escèniques al llarg del curs escolar, així com fomentar l’interès per les arts en viu. A més, vol promoure la cultura com a factor d’inclusió social i propiciar la creació de nous públics en l’àmbit cultural, impulsant aliances entre els centres educatius i els equipaments d’arts escèniques.

L’activitat està organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles i les escoles de Banyoles i la resta de municipis de la comarca i compta amb la col·laboració de l’Associació TTela, que és l’encarregada de proposar els espectacles per als diferents cicles educatius. També té el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, que gestiona el transport de l’alumnat.