Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles de Banyoles presenten projectes per millorar la ciutat

L’Auditori de l’Ateneu ha acollit aquest matí la clausura del projecte ‘Banyoles ets tu!’ amb una quarantena de propostes d’alumnes de 5è i 6è de primària

dimecres 08 juny 2022

Alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Baldiri Reixac, Camins, Can Puig i La Draga de Banyoles han presentat aquest matí les seves propostes per millorar la ciutat. Les idees dels alumnes formen part del projecte ‘Banyoles ets tu!’ que les escoles han estat treballant durant tot el curs i que s’han donat a conèixer en l’acte de clausura del projecte que s’ha celebrat a l’Auditori de l’Ateneu. 

‘Banyoles ets tu!’ és un programa que vol desenvolupar actituds participatives, actives, transformadores i compromeses amb la ciutat en els nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles de Banyoles, des d’una proposta innovadora. El projecte està ideat i dinamitzat per professionals de la plataforma la ColActiva, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament. 

Partint de l’observació de la ciutat i el diàleg amb diverses entitats, els nens i nenes identifiquen punts de millora sobre els quals reflexionen i desenvolupen un projecte per tal de fer més educadora i més cívica Banyoles. El projecte compta amb la participació activa dels infants, de representants municipals i també d’entitats de Banyoles. En aquest edició, hi han participat Mas Casadevall, Junts i Endavant i l’Associació Garawol. 

En total, s’han recollit 40 propostes entre les quals han destacat nombroses idees per a la nova biblioteca pública, però també iniciatives per a la mobilitat, cíviques o de lleure integrador. 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “el ‘Banyoles ets tu!’ s’ha convertit en un projecte de ciutat i sobretot el que és aquest projecte és una bona manera que els nens i nenes s’impliquin i diguin la seva per millorar conjuntament la ciutat”. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Ester Busquets, ha recordat que algunes de les propostes que s’han presentat en les anteriors edicions del projecte s’han portat a terme, com les millores introduïdes al parc infantil de La Draga”. 

Banyoles ets tu! es porta a terme des del curs 2016-2017 a les escoles de primària. El curs 2020-2021 ‘Banyoles ets tu!’ va rebre la distinció de Projecte d’Innovació Educativa com a pràctica de referència i disposa així d’un reconeixement pedagògic per part del Departament d’Educació de la Generalitat. 

Les propostes presentades pels alumnes de les escoles de Banyoles es podran veure a la sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles.