Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les dades de fets delictius a Banyoles s’estabilitzen

La detenció del veí implicat en diferents robatoris a interior de vehicle ha comportat un descens de gairebé el 80% en aquest tipus de delictes

dimecres 05 octubre 2022

Les dades de fets delictius a la ciutat de Banyoles s’estabilitzen. Les dades que s’han presentat avui a la Junta Local de Seguretat constaten que la detenció del presumpte autor de delictes de robatoris a interior de vehicle ha comportat un descens de fets a la ciutat. 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Banyoles la reunió de la Junta Local de Seguretat amb la participació de representants dels diferents cossos policials que intervenen a la ciutat, a més de l’alcalde Miquel Noguer, el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Interior de la Generalitat, Jordi Martinoy i el regidor de Seguretat, Lluís Costabella. 

Segons ha explicat l’alcalde Miquel Noguer, la reunió ha permès “contrastar les dades policials dels diferents cossos policials, d’acord amb les competències que tenen assignades cadascun d’ells, i constatar que les dades de fets delictius a Banyoles se situen en valors similars a les d’anys anteriors”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha destacat que “nosaltres teníem una excepció amb els robatoris a interior de vehicle i en aquest cas hi ha un abans i un després de la detenció d’una persona que majoritàriament portava a terme aquests robatoris”. 

Les dades policials comparen els fets delictius per períodes anuals que van de l’1 de setembre al 31 d’agost en els anys previs a la pandèmia i l’actual i reflecteixen que de robatoris a interior de vehicle, se’n van registrar 26 en el període entre l’1 de setembre de 2018 al 31 d’agost de 2019, mentre que de l’1 de setembre de 2021 al 31 d’agost de 2022, se n’han registrat 137. Per contra, des de la detenció del veí implicat les dades han baixat un 79%.

L’alcalde també ha destacat que els robatoris a interior de domicili han baixat un 21,4%; els robatoris a establiments, un 86% i els robatoris a empreses, un 78%. 

El director dels Serveis Territorials a Girona del departament d’Interior de la Generalitat, Jordi Martinoy, ha destacat que “ens trobem en un moment de contenció dels fets delictius a Banyoles” i ha afegit que “si ens fixem en aquells delictes que han causat més preocupació a la ciutadania, com els recents delictes de robatoris a interior de vehicles, estem fins i tot per sota la mitjana dels darrers anys”.

Pel que fa a les dades de la Policia Local, l’alcalde ha destacat que s’ha detectat un increment de persones que circulen amb el seu vehicle sense haver passat la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), sense assegurança o, fins i tot, sense carnet de conduir. Miquel Noguer ha volgut “fer una crida a la precaució i a la responsabilitat”. 

Més trucades a la policia

Les dades reflecteixen també un increment de trucades tant a la Policia Local com als Mossos d’Esquadra per fets que no són estrictament delictius. En aquest sentit, als Mossos d’Esquadra les dades han augmentat un 12%, de 664 a 744 trucades; mentre que a la Policia Local l’augment se situa al voltant d’un 30%, de 7.000 a 11.000 trucades en aquest darrer any. 

Tant l’alcalde com el director dels Serveis Territorials d’Interior han remarcat la bona coordinació entre els dos cossos policials amb la comissaria conjunta de Policia Local i Mossos d’Esquadra.