Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Auditori de l'Ateneu acollirà la presentació internacional del llibre d'Ignasi Julià sobre la Velvet Underground amb una actuació de Lee Ranaldo i Pascal Comelade

L’obra Linger On The Velvet Underground és el resultat de 50 anys d’exploració i estudi d’un dels grups més influents de la història del rock. L’acte, que també comptarà amb la presència del cineasta Manuel Huerga, començarà amb la projecció del programa de TV3 Arsenal: The Velvet Underground

dilluns 21 març 2022

L’Auditori de l’Ateneu acollirà dijous 28 d’abril (20 h) la presentació internacional del llibre Linger On The Velvet Underground del crític musical establert a Banyoles Ignasi Julià. L’acte comptarà amb una actuació musical del nord-americà Lee Ranaldo, guitarrista i cofundador de Sonic Youth, i del músic nord-català Pascal Comelade. Comelade al piano i Ranaldo a la guitarra presentaran en exclusiva una peça original amb l’esperit dels Velvet creada especialment per l’ocasió. Aquesta serà la primera de les diverses presentacions que es preveuen a Europa i als Estats Units. 

Ignasi Julià, gran estudiós de l’obra de The Velvet Underground, un dels grups més influents de la història del rock, presentarà el llibre juntament amb el cineasta Manuel Huerga, que va treballar amb John Cale al llargmetratge Antártida. L’esdeveniment començarà amb la projecció del programa de TV3 Arsenal: The Velvet Underground (1986), escrit per Julià i dirigit per Huerga. 

Linger On The Velvet Underground és l’edició internacional d’una antologia d’entrevistes a Lou Reed, John Cale, Nico i la resta del grup novaiorquès inicialment apadrinat per Andy Warhol. Segons ha explicat el mateix Ignasi Julià, aquest llibre és producte de cinquanta anys d’exploració i estudi de la llegenda novaiorquesa. A més, representa el punt final d’una aventura que va començar amb Feedback. La leyenda de los Velvet Underground, l’any 1986, i la segona edició ampliada en anglès el 2008. 

Aquesta nova edició, que publica Ecstatic Peace Library, el segell de Thurston Moore, recull moltes imatges inèdites i textos nous. 

Julià, que actualment està impartint un curs sobre la història del rock a l’Ateneu – CMEM de Banyoles, explica que va pensar en Ranaldo i Comelade per a reproduir la dualitat de John Cale i Lou Reed: “Vaig pensar a reunir dos músics que representessin la mateixa dualitat enfrontada del gal·lès John Cale, teclats i viola, i el nord-americà Lou Reed, guitarra elèctrica. Sembla molt més interessant que fer un recital de versió dels seus clàssics. Millor projectar cap al futur una música que avui segueix sonant contemporània”. 

L’acte serà de caràcter gratuït però requereix reserva prèvia d’entrades a www.cultura.banyoles.cat.