Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça Major concentrarà la celebració de Sant Jordi a Banyoles

Hi haurà cinquanta parades de professionals i entitats i s’hi faran la majoria d’activitats

dilluns 17 abril 2023

La plaça Major de Banyoles concentrarà aquest diumenge la celebració de la diada de Sant Jordi a Banyoles. Durant tot el dia hi haurà cinquanta parades de professionals i entitats de la ciutat i la comarca que vendran els seus productes i, a més, s’hi faran la majoria d’activitats previstes. 

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “una vegada recuperada la plena normalitat, tornem a apostar per la plaça Major com a epicentre de la diada de Sant Jordi, tant per als professionals com per a les entitats”. A la plaça Major s’hi instal·laran 50 parades, 11 de professionals, tant del món del llibre com de la rosa, i 39 d’entitats i associacions de Banyoles i comarca.

A més, durant tot el matí, la Biblioteca de Banyoles tindrà parada a la plaça Major i, a partir de les 11 del matí, conjuntament amb Ràdio Banyoles, es farà un programa especial amb entrevistes a autors i autores de Banyoles i comarca que han presentat una novetat editorial durant aquest curs escolar. La directora de la Biblioteca de Banyoles, Eva Martí, ha destacat que “en el programa farem un repàs a tota la creació local” i ha afegit que “estem a prop d’una quarantena de llibres editats en aquest darrer any”. 

A part del programa especial, la biblioteca entregarà a les 12 del migdia els premis de la 27a edició del concurs Per Sant Jordi un punt de llibre, on s’hi han presentat prop de 800 punts de llibre a concurs en les diferents categories. A continuació, es farà l’activitat familiar de l’Hora del Conte amb el conte ‘Sant Jordi, princeses i dracs a grapats’, a càrrec de Creixent amb Art Gratuït.

Per altra banda, a la plaça Major, a partir de les 11 del matí es faran diferents tallers de demostració de castells, a càrrec de la colla castellera Esperxats de l’Estany; de Sant Jordi amb l’Escola de Natura per crear un drac amb materials de rebuig, i un altre també per dibuixar i pintar la llegenda El bruixot de Finestres de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. I al migdia hi haurà també un vermut musical organitzat per Massa Fressa. A 2/4 de 12 del migdia, sortirà de la plaça Major una cercavila musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música fins a la plaça de la Font, on hi haurà les actuacions de Gracià Pedro i Saiqel deejay. 

A la tarda, de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, Ràdio Banyoles oferirà una programació especial amb els programes dels col·laboradors i col·laboradores. A les 6 de la tarda, hi haurà també una audició de sardanes de La Principal de Porqueres, organitzada pel Foment de la Sardana que inclourà la cloenda del curset de Sardanes i Danses que en els darrers mesos s’ha portat a terme a les escoles de Banyoles. 

Activitats relacionades

Paral·lelament a les activitats del diumenge, dissabte a les 12 del migdia es presentarà al Museu Darder el llibre ‘Recs: Banyoles i l’aigua’, escrit per Ramon Folch, el darrer volum del Quaderns de Banyoles, que parteix de l’exposició homònima que es pot veure fins a l’octubre a l’Espai Expositiu Municipal Can Tarradas. 

També a les 8 del vespre la cantautora vigatana Joana Serrat, un dels grans valors de l’escena musical catalana i internacional, presentarà a l’Auditori de l’Ateneu el seu cinquè àlbum Hardcore from the Heart. Les entrades estan a la venda al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat).