Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pianista Noelia Rodiles interpretarà tres de les sonates més belles de Beethoven aquest diumenge a l'Auditori de l'Ateneu

Qualificada com un dels valors més sòlids del pianisme espanyol i internacional, la música asturiana oferirà el segon recital de la residència artística de l’Aeneu - CMEM

divendres 28 febrer 2020

La pianista asturiana Noelia Rodiles actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles aquest diumenge 1 de març (19 h, 10 €), on interpretarà tres de les sonates més belles de Ludwig van Beethoven. Serà el segon concert de la residència artística de l’Ateneu – CMEM, enguany dedicada al compositor alemany amb motiu del 250è aniversari del seu naixement i que compta amb la participació dels artistes residents de l’Ateneu – CMEM, els quals interpreten l’obra del geni de Bonn. La que fou la primera Artista Resident de l’Ateneu – CMEM l’any 2011 amb l’extint Trio Mozart de Deloitte oferirà tres de les 32 sonates per a piano de Beethoven.

Noelia Rodiles ha estat qualificada com “un dels valors més sòlids del pianisme espanyol i internacional” després de la publicació del seu primer treball discogràfic, amb obres de Ligeti i Schubert. La crítica l’ha reconegut com “una pianista versàtil, dotada d’una musicalitat i refinament vertaderament admirable”. Aquest 2020 publica el disc The butterfly effect (Eudora Records), un treball on inclou obres de Jesús Rueda, David del Puerto i Joan Magrané, així com peces de Schumann, Shubert i Mendelssohn.

 La seva trajectòria musical inclou concerts a les principals sales de l’Estat, tals com l’Auditorio Nacional de Música, Teatro Real, Auditorio de Zaragoza,  Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Fundación Juan March, Auditorium de Palma o Teatros del Canal. Rodiles també ha participat en cicles i festivals com “Jóvenes Intérpretes” de la Fundación Scherzo, Schubertíada de Vilabertran, Festival de Música y Danza de Granada, Festival Internacional de Arte Sacro de Madrid, Quincena Musical Donostiarra o l’Otoño Musical Soriano i ha actuat en països com Alemanya, Itàlia, França, Polònia, Tunísia, Bolívia i Jordània.

Com a solista, Noelia Rodiles ha tocat junt a orquestres com l’Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, la Orquesta Heinrich Heine de Düsseldof, The Soloists of London, la Orquesta Ciudad de Almería, la Orquesta Sinfónica de Extremadura, la Nacional d’Andorra  o l’Orquesta Bética de cambra, entre otras, sota la direcció de mestres como Víctor Pablo Pérez, Michael Thomas, Marzio Conti, Ramón Tébar i Pablo Mielgo.

La seva qualitat musical ha estat reconeguda en concursos nacionals i internacionals de piano com el “Rotary Club” de Palma i el “Ricard Viñes” de Lleida o el Primer premi, per unanimitat, i els tres premis especials rebuts al Concurso Nacional de Piano “Ciudad de Albacete”.

Formada als conservatoris d’Avilés, Madrid i Berlín amb Ana Serrano, Ana Guijarro i Galina Iwanzowa, Rodiles va perfeccionar els seus estudis a la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid amb Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. A més, ha rebut classes magistrals de Daniel Barenboim, Joaquín Achúcarro, Salomon Mikowski, Joaquín Soriano, Galina Eguiazarova, Elisso Virsaladze i Josep M. Colom, entre altres.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).