Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Gio Symphonia presenta ‘Ticket to ride’ a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

La formació, acompanyada de la veu d’Elena Tarrats, afronta el repte de posar música i veu a creacions de Bach, The Beatles, Glass i Bowie

dimarts 11 abril 2023

La GIO Symphonia i la jove cantant Elena Tarrats s’uniran aquest dissabte per a presentar Ticket to ride: Bach, The Beatles, Glass, Bowie a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. GIO Symphonia i Elena Tarrats oferiran junts un concert on portaran el públic per un viatge entre mons influents per entendre una nova versió d’unes músiques que s’escolten entre elles i que no es poden explicar les unes sense les altres. El concert es farà dissabte a les 8 del vespre i les entrades estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat).  

La història de la música és també la història d’un intens diàleg entre artistes més enllà dels buits creats pel temps. Un diàleg artístic on s’estableixen vincles estètics a vegades impensables sí que permeten que tota nova creació s’uneixi a la pròpia herència musical. A vegades, la música és testimoni de trobades inversemblants entre universos a priori completament diferents, entre pols que s’atrauen entre ells amb un magnetisme impossible de trencar.

Bach és un dels compositors més influents en la història de la música; Berio és un dels compositors més influents de la creació contemporània, i The Beatles és un dels grups més influents del pop del segle XX. Tres mons totalment diversos es troben en aquest programa, el resultat del qual és una explosió musical absolutament radical i sorprenent. Però la GIO Symphonia i Elena Tarrats no s’han volgut quedar aquí i, per això, s’han fixat en dos artistes més de gran influència en el pop i en la música clàssica més actual —David Bowie i Philip Glass— amb la intenció de continuar establint vincles improbables. En aquesta sorprenent producció, la jove cantant i actriu Elena Tarrats afronta el repte de posar veu i farcir un programa amb creacions sorprenents. 

La GIO Symphonia és un projecte orquestral versàtil que, després de deu anys de trajectòria exitosa, inicia una nova etapa sota la direcció artística de Francesc Prat amb la voluntat portar més enllà les experiències musicals convencionals. La seva presentació oficial va tenir lloc el 5  febrer de 2012 a l’Auditori de Girona acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma- Alabert i Jordi Molina, sota la direcció del fundador Marcel Sabaté. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia en què ha comptat amb solistes del prestigi com Valentina Lisitsa, Miloš Karadaglic, Nemanja Radulovic, Pumeza Matshikiza, Daniel Müller-Schott, Ye-Eun Chi, Xavier Sabata, Sílvia Pérez Cruz, Lluís Claret, Alba Ventura, Mireia Farrés o Lluís Rodríguez Salvà, entre altres. 

Elena Tarrats es va formar en teatre musical a l’escola Memory sota la direcció de Mercè Boronat. Participa en obres com Generación de mierda, Todo es humo i els micromusicals Si quieres dulce no pidas calamares i Campamentos. El 2011 funda la seva companyia: La Hydra. Debuta en la televisió amb Ventdelplà i també surt a Gran Hotel, Familia i 39 + 1. Ha participat en pel·lícules com Mil Cretinos i Barcelona, noche de verano. El 2013 va publicar el seu primer disc Ma. El poder de decidir. 

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles.