Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Factoria de Banyoles acull l’estrena de ‘Primera persona’, un espectacle immersiu d’Albert Olivas i Adrià Viñas

Es tracta d’una proposta de teatre físic de petit format per a un sol intèrpret i amb una posada en escena que integra al públic. S’estrenarà els dies 28, 29 i 30 de gener a la Factoria d’Arts Escèniques

dimarts 25 gener 2022

Primera Persona és una peça ballada de teatre físic dirigida per Albert Olivas Hugas i creada conjuntament amb el seu intèrpret, Adrià Viñas. Pensada per a un nombre reduït d’espectadors, la proposta neix de la pròpia experiència del seu director després d’un ingrés hospitalari i a l’UCI a causa de la COVID. Amb això com a punt de partida, Primera persona convida als espectadors a viure un viatge, físic i metafòric, a través del temps i de l’espai, proposant una mirada positiva al voltant de la superació i incidint en la necessitat d’evolucionar i començar noves etapes. L’espectacle, producció de Sísmica d’espectacles i Punt Produccions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, s’estrenarà amb sis funcions els dies 28, 29 i 30 de gener a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles. 

Primera Persona és una experiència única i personalitzada per a cada espectador que comença abans d’entrar a la sala al rebre uns auriculars i unes instruccions a seguir. A partir d’aquí, a l’accedir a l’espai on es desenvolupa el muntatge, el públic es veu integrat dins l’espectacle a través d’una posada en escena immersiva: la il·luminació, els efectes visuals i sonors, l’ambientació i fins i tot la disposició dels seients està pensada perquè cada persona se senti una peça més de la proposta artística. Sense interactuar directament amb l’espectacle, cada espectador viurà una experiència feta a mida, amb estímuls sonors que el faran sentir identificat amb el missatge del projecte i el convidaran a viure el muntatge en primera persona. 

Albert Olivas Hugas ha dirigit projectes de Cor de Teatre, Sísmica d’espectacles, Babaus teatre i Les Síxters, entre d’altres. El 2010 va guanyar el Premi de teatre Caixa de Manlleu – l’actual Premi BBVA de teatre- amb l’espectacle Tots Soms Pops. És professor de l’Aula de Teatre de Banyoles des de 1998 i des de 2011 és director de comunicació i públics del festival Temporada Alta. Adrià Viñas ha estudiat a l’Institut del Teatre i ha participat en diferents projectes teatrals. Actualment forma part de Cia Moveo amb els espectacles Conseqüències i Echoes, de la Cia le Puant amb l’espectacle de clown Tot sol...i núvol i de Les Impuxibles, amb l’espectacle multidisciplinar Suite Toc núm 6. És membre fundador del col·lectiu artístic Orientación Colectiva Loli i també de la productora CoAnda Espectacles. 

La direcció tècnica del muntatge va a càrrec d’Arnau Nadal, la il·luminació la firma August Viladomat (Guti), l’espai escènic Lluís Nadal (Koko) i l’espai sonor Marc Paneque. 

L’espectacle es podrà veure en diferents funcions divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30 de gener. Ara mateix només queden entrades a la venda per a la sessió de diumenge a 2/4 d’1 del migdia. Les localitats es poden comprar a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.