Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Factoria d’Arts Escèniques presenta ‘Que s’acabi el món és culpa meva’

Dirigit per Paula Fossati, es podrà veure aquest cap de setmana en dues funcions divendres i dissabte a les 8 del vespre

dimarts 08 febrer 2022

La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles acollirà aquest cap de setmana la reestrena de Que s’acabi el món és culpa meva de l’Associació La Intempèrie. L’espectacle, dirigit per Paula Fossati i amb interpretació de Berta Camps i Eva Ferré, es podrà veure aquest divendres i dissabte a les 8 del vespre. Les entrades (12€) es poden comprar en línia al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. 

Que s’acabi el món és culpa meva és un espectacle que neix durant el confinament del març del 2020. Un procés de creació que parteix de la pregunta i la incertesa del demà: Què fem davant d’un món clarament finit? Les protagonistes es proposen i proposen al públic un joc: Què faries si el món s’acabés d’aquí a una hora? És en aquesta darrera hora que la Vicky i la Marina, protagonistes de l’obra, cerquen què hi passa en aquests últims moments a partir del joc. 

I és que cada escena es desenvolupa a partir d’un joc concret que el públic pot reconèixer i també jugar-hi. És a través del joc genuí i primari que les protagonistes s’interroguen qui són i quin lloc ocupen al món. Les protagonistes entomen aquest viatge des de la innocència de la joventut i transitaran un camí críptic i incomprès partint de la intuïció que només podran construir allò que primer siguin capaces d’imaginar. Segueix el compte enrere. El temps s’acaba i tornen a la realitat. En quedarà res, d’aquest viatge? 

Que s’acabi el món és culpa meva és una peça de petit format que es desenvolupa en un espai que potencia la idea de joc a la vegada que el desangela i separa del joc simbòlic, primari i genuí. 

Aquest és el primer muntatge teatral que estrena l’Associació La Intempèries, que va néixer, sense saber-ho, durant la producció de l’espectacle ‘Plou a cobert’, que es va estrenar en el marc del Cicle Primerencs de la sala La Planeta de Girona. L’obra ha passat també pel FesticAM d’Amposta i l’Ateneu de Celrà i aquest cap de setmana es reestrenarà a Banyoles. 

Les entrades per a les dues funcions de l’espectacle (12€) es poden comprar en línia al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.