Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Banyoles obre dilluns el període de preinscripcions per al curs 2022-2023

El centre farà una classe obert aper a famílies amb infants de 3 a 5 anys el 28 de maig i una jornada de portes obertes el 3 de juny. Les preinscripcions es realitzaran presencialment o en línia a través del web emmb.banyoles.cat

dijous 12 maig 2022

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) obrirà el proper dilluns 16 de maig el període de preinscripcions al curs 2022-2023, que es realitzaran de forma presencial a la secretaria de l’Ateneu - CMEM i també telemàticament a través del web emmb.banyoles.cat. La campanya de preinscripcions tornarà a girar aquest any al voltant del mot “TOCA” per insistir en els avantatges d’aprendre música i tocar un instrument. 

La reserva de plaça per al curs que ve es podrà efectuar fins al 10 de juny. Com a novetat d’aquest any, durant el període de preinscripcions, es realitzarà una classe oberta per a famílies amb infants de 3 a 5 anys per tal que vegin in situ el desenvolupament d’una classe de Sensibilització Musical. Aquesta activitat tindrà lloc el 28 de maig i caldrà inscriure-s’hi enviant un correu electrònic a emmusica@ajbanyoles.org. Per altra banda, el 3 de juny se celebrarà una jornada de portes obertes al centre per a tots aquells interessats, també amb inscripció prèvia. 

Amb 360 alumnes i 27 professors, l’EMMB és una de les escoles de les comarques gironines de fora de la ciutat de Girona amb més estudiants, ja que acull alumnat del Pla de l’Estany, de la Garrotxa, l’Empordà i el Gironès. Després d’un curs en què s’han pogut recuperar audicions, colònies, concerts i intercanvis, a més de la participació dels alumnes en activitats que se celebren a la ciutat, com l’Exposició de Flors o el FEMJazz!, el centre continuarà organitzant el curs que ve activitats que complementen l’ensenyament acadèmic i que converteixen l’EMMB en un agent implicat a l’entorn social i cultural de Banyoles.

El centre ofereix una oferta educativa flexible adequada a les necessitats de les famílies. I tot dins l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, que integra també l’Auditori de l’Ateneu, fet que permet que els estudiants tinguin una formació musical integral i enriquidora. 

Tal com ha afirmat Sam Atencia, director de l’EMMB, “volem ser una escola oberta, on tothom hi tingui cabuda i on totes les necessitats puguin ser ateses”. “La música ha de ser accessible a tothom. A nosaltres ens correspon trobar la fórmula perquè cada persona que s’hi acosti trobi el seu espai”, ha indicat. 

Oferta formativa completa

L’EMMB compta amb un pla d’estudis reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i des d’aquest any ofereix una oferta formativa completa, tant de música clàssica, com tradicional i moderna, després d’introduir aquest any els estudis d’instruments de cobla, concretament el fiscorn, el tible i la tenora. Uns estudis que han obtingut una resposta molt positiva per part de l’alumnat. 

El projecte educatiu de l’EMMB potencia la música en grup, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Així mateix, l’EMMB permet la preparació a l’accés a estudis professionals. 

Un dels valors de l’EMMB és l’’equip docent, format per músics i professorat titulat amb reconeguda trajectòria i reconeixement tant en l’àmbit pedagògic com artístic. Segons ha destacat Atencia, “l’EMMB és una escola viva amb ganes contínues de millorar que compta amb un equip de professors i professionals de primer ordre i, per sobre de tot, amb molta il·lusió i ganes de fer bé la seva feina”. “Ensenyar, educar, acompanyar al llarg el camí els nens i nenes ho vivim com una responsabilitat i un privilegi. Ens agrada la nostra feina i el que volem és transmetre l’amor per la música”, ha manifestat. 

Formacions i conjunts instrumentals

L’EMMB té en l’aposta per les formacions i conjunts un dels seus trets distintius, a fi que els seus alumnes puguin viure l’experiència de la música interpretada en grup i tots els valors que això comporta. Actualment les formacions estables de l’EMMB són la Jove Orquestra de Banyoles, la Banyoles Big Band, l’Orquestra de guitarres, grups de Cambra, Combo i els Cors Petit, Mitjà, Gran i Jove.

L’EMMB ofereix ensenyaments de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, guitarra elèctrica, baix elèctric, bateria, piano, flauta travessera, clarinet, trompeta, trombó, saxofon, veu, tenora, tible i fiscorn. 

Classes per a adults

L’EMMB també ofereix classes per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives. En aquest sentit, és remarcable l’augment d’alumnes adults que, en els últims cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB. 

Segons ha explicat Atencia, “cada cop hi ha més gent adulta que troba les ganes i el temps necessari per tocar un instrument per primer cop o bé per tornar a estudiar l’instrument que havia tocat quan era més jove”. “En tots els casos, sigui quina sigui l’edat i el nivell, l’experiència és molt positiva. Tothom acaba trobant el seu lloc i el seu nivell”, ha remarcat. El director de l’EMMB ha apuntat que l’escola està organitzant grups instruments d’adults, audicions i concerts.