L’Eduquem en família’ obre la 10a edició amb un vídeo que en repassa la trajectòria
L’Auditori de l’Ateneu va acollir ahir la primera activitat d’aquest curs amb un espectacle d’humor sobre el fet de ser pare o mare.
divendres 15 novembre 2019
Banyoles va obrir ahir al vespre la desena edició del cicle ‘Eduquem en família’, que s’ha consolidat com un projecte de ciutat per compartir experiències de formació i sensibilització sobre educació per a les famílies. Per celebrar aquesta edició d’aniversari, es va estrenar un vídeo documental que repassa els valors i objectius del projecte a partir del testimoni de famílies participants.
En el vídeo, es document l’origen, els objectius, el funcionament i els valors de l’’Eduquem en família’ i hi participen mares i pares tant que organitzen les activitats com participants a les activitats, així com alguns dels experts que al llarg d’aquest anys han conduït alguna de les xerrades de l’’Eduquem en família’. Testimonis i experts coincideixen a destacar com el projecte s’ha convertit en un projecte de ciutat educadora que implica diferents agents.
El vídeo, que es pot veure a partir d’avui al Canal Banyoles de Youtube, es va projectar ahir al vespre per primera vegada abans de l’inici de la primera activitat que va obrir ‘Eduquem en família’ d’aquest curs. Ser mare o pare no s’improvisa. O sí?, a càrrec de Planeta Impro, va permetre ahir a la nit parlar del fet de ser pare o mare d’una manera sorprenent, rient-se de les preocupacions, manies o aspiracions com a pares o mares.
La següent proposta de l’’Eduquem en família’ serà el dijous 23 de gener, també a les 9 del vespre, en aquest cas a l’Institut Pla de l’Estany i se centrarà en una xerrada amb l’emprenedor Xavier Verdaguer per parlar sobre ‘Transformar des de l’emprenedoria i la creativitat’. A la tercera activitat, que es farà el dijous 5 de març a les 9 del vespre a l’escola Baldiri Reixac, es parlarà sobre ‘Eduquem per ser competents digitals?’ amb la periodista Mónica Roca, creadora de Passaport Digital, un projecte educatiu de competències digitals i alfabetització multimèdia.
El 9 de maig, se celebrarà una nova edició, la cinquena, de l’activitat ‘Juguem’ i la segona del ‘Juguem de nit’, per posar en valor el joc de taula i el joc en general com a eina educativa i intergeneracional per a totes les edats.
La 10a edició de l’’Eduquem en família’ es tancarà el dijous 21 de maig a les 9 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu amb una activitat especial on, per primera vegada, seran les famílies les que prendran el protagonisme de la xerrada i es posaran sobre l’escenari com a experts per compartir experiències pròpies que s’han convertit en accions educatives i transformadores.
Eduquem en família
El cicle ‘Eduquem en família’ és un programa organitzat per les diferents associacions de mares i pares d’alumnes dels centres educatius de Banyoles, des de l’escola bressol fins a secundària, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament. La iniciativa es va plantejar com un programa conjunt d’activitats de formació i sensibilització sobre educació i la primera edició va ser en el curs 2010-2011.
Des de llavors, en les sessions, que compten amb una mitjana de 200 persones per xerrada, s’han tractat qüestions diverses com les tecnologies, la gestió de les emocions, l’adolescència, la sexualitat a diferents edats, el dol, l’alimentació, la criança positiva o el consum responsable.
En aquests deu anys, han participat a les xerrades experts com Jaume Funes, Gregori Luri, Eva Bach, Jordi Amenós, Víctor Küppers, Úrsula Oberst, Mª Jesús Comellas o David Bueno.
Foto: Sílvia Poch.