Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Auditori de l'Ateneu iniciarà temporada dissabte amb un concert de Miguel Colom i Víctor del Valle

La residència artística inclou un programa d’activitats amb un curs formatiu sobre Beethoven que començarà al febrer. Serà el primer dels concerts de la residència artística 2020 de l’Ateneu – CMEM dedicada a Ludwig van Beethoven amb motiu del 250è aniversari del seu naixement.

dilluns 20 gener 2020

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles donarà el tret de sortida a la temporada amb un concert del violinista Miguel Colom i el pianista Víctor del Valle organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles que tindrà lloc dissabte 25 de gener (21 h, 10 €). Serà el primer dels recitals de la residència artística 2020 de l’Ateneu – CMEM enguany dedicada a un dels genis indiscutibles de la música clàssica, el compositor alemany d’origen flamenc Ludwig van Beethoven.

Aquest any es commemora a nivell mundial la vida i obra del compositor més representatiu de la música occidental amb motiu del 250è aniversari del seu naixement i l’Ateneu – CMEM s’hi ha sumat dedicant-li la desena residència artística, que per primer cop recaurà en un músic no viu. Aquest any l’obra del director d’orquestra i pianista de Bonn sonarà de la mà de sis dels artistes residents que han desfilat per l’Auditori de l’Ateneu al llarg de la seva història, el primer dels quals serà Miguel Colom, el que fou Artista Resident 2012. Colom i Del Valle interpretaran tres de les deu sonates per a violí de Beethoven.

Miguel Colom, nascut a Madrid el 1988, és un dels principals talents i intèrprets de primer nivell de la música clàssica espanyola. Considerat unànimement com un dels talents amb més futur del panorama estatal, s’ha format a les més rellevants institucions europees i ha gaudit de beques de gran prestigi. Premis nacionals i internacionals avalen la qualitat artística de Colom. Guanyador de diversos concursos com el Max Rostal Berlín, Primer Premi a l’Ibolyka-Gyarfas Violí Competition Berlín, primer premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, Premi Conservatori Statale de Fermo al Concurs Internacional Andrea Postacchini (Itàlia), Premi Especial i Premi al millor intèrpret de música espanyola al VI Concurs Internacional de Violí “Vila de Llanes”.

Com a solista, Colom ha tocat amb la Konzerthausorchestra Berlin, Orquestra Simfònica de RTVE, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, The World Orchestra, Orquestra Simfònica Freixenet, Orquestra Simfònica del Salvador, Orquestra Simfònica de l'Vallès, Orquestra de Cambra Andrés Segovia, o la Humboldt Universität Orchestra, entre altres, i en sales tan prestigioses com la Philharmonie de Berlín, Konzerthaus Berlin, l’Auditori Nacional de Madrid, Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Hèlsinki Music Center, Palau de les Arts, Teatre Monumental de Madrid, Auditori de Sant Jaume o Fundació Joan March.

Vinculat a Banyoles

Malgrat ser originari de Madrid, aquest geni precoç té arrels catalanes i manté una relació especial amb la ciutat de Banyoles, ja que fou aquí on el 2010 guanyà el prestigiós Concurs Permanent de Joves Intèrprets, d’àmbit estatal. És amb aquest aval i aquests precedents que l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles va apostar per ell i l’any 2012 el va convidar a “instal·lar-s’hi” artísticament durant tot una temporada. Arran de l’experiència com a Artista Resident, es va editar un CD que recull obres dels diversos concerts que va oferir durant la seva estada a l’Auditori de l’Ateneu.

Aquesta vegada Colom s’acompanyarà de l’excel·lent pianista malagueny Víctor del Valle, que col·labora activament amb diferents formacions i solistes instrumentals. La seva projecció com a valor emergent del panorama musical espanyol es deu a la carrera concertística que manté al costat del seu germà Luis, formant un duo de pianos que, després d'haver estat proclamat guanyador de el prestigiós ARD International Music Competition (Munic, 2005), ha estat molt aviat reconegut com una de les agrupacions de cambra més excel·lents d'Europa.

“Qui té por de Beethhoven?”

La residència artística dedicada a Beethoven inclou un ambiciós programa d’activitats compost per sis concerts, tres activitats paral·leles i un curs formatiu a l’Ateneu – CMEM que començarà al febrer. Durant quatre dissabtes de febrer a maig l’Ateneu - CMEM oferirà un curs d’audició musical anomenat “Qui té por de Beethoven?” concebut per acostar l’obra del compositor al públic general. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar al web ateneu.banyoles.cat/inscripcio.