Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Auditori de l'Ateneu de Banyoles acull l'actuació Breaking Bach de Carles Marigó

Amb Johann Sebastian Bach com fil conductor, Marigó busca trencar amb la tradició alimentant-se d’influències tant eclèctiques com de la música electrònica

dimecres 28 setembre 2022

El pianista Carles Marigó presentarà divendres a l’Auditori de l’Ateneu (20 h, 10 €) Breaking Bach, un concert sorprenent on l’artista es planteja el repte estètic de trencar amb la tradició alimentant-se d’influències tan eclèctiques com la música electrònica, el hip hop, Carles Santos, Paco de Lucía, Joan Magrané, Franz Liszt i, com a fil conductor, Johann Sebastian Bach. 

Marigó enfoca la interpretació de la música del gran mestre en clau pròpia: fonamentada en la seva recerca com a intèrpret, tracta la música clàssica com un ésser viu, en constant adaptació, expansió i equilibri amb el medi. Alternant-se entre un piano de cua acústic i un teclat digital, el resultat és un Bach contemporani i ple de ritme. 

Carles Marigó és un músic format com a pianista clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Conservatori Txaikovski de Moscou. A més, durant aquesta etapa de formació, va ampliar el seu aprenentatge gràcies a les beques CEP, CoNCA i AIE, i amb el suport dels premis nacionals i internacionals obtinguts com a pianista i compositor, com el premi de la crítica Castafiore, atorgat el 2020 pel digital de cultura Núvol. 

És membre fundador de la Cia. RAU (Catalunya) i des de 2020 forma part del col·lectiu emergent de creació Lo Desconcert (Colònia, Alemanya). Ha actuat a països com Espanya, Suïssa, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Anglaterra, Rússia o Nova Zelanda i ha estat músic creador resident a la Pedrera (2016), l’Atlàntida de Vic (2020), la Marfà (Residències internacionals 2021) i al Zamus Zentrum für Alte Musik Köln a Colònia, Alemanya (2021); fet que l’ha convertit en un artista en constant evolució que ha format part de projectes de música experimental, clàssica, jazz, funky, tradicional catalana, teatre, dansa... 

Actualment, compagina la feina concertística amb la docència. És professor d’improvisació a l’ESMUC i al Conservatori Superior del Liceu.

Les entrades per al concert de divendres es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).