Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Auditori de l’Ateneu acull un concert de fusió greco-catalana amb el virtuós Manolis Fytros i el grup Tr3s/Qu4rts

El recital comptarà amb les cançons del llibre-disc Psicomúsica, lletra i solfa, del músic banyolí Carles Hereu, membre originari de Tr3s/Qu4rts

dijous 03 febrer 2022

L’Auditori de l’Ateneu acollirà aquest dissabte 5 de febrer (20 h, 12 €) un concert de fusió greco-catalana entre el poble de Pyrgos (Santorini) i Banyoles que comptarà amb la presència del virtuós multiinstrumentista Manolis Fytros, considerat el número 1 dels intèrprets del buzuki, el llaüt tradicional del seu país. De gran talent i geni creatiu, Fytros és capaç de transcendir els límits d’aquest instrument tradicional de la música grega per donar-li noves veus i combinar-lo amb altres formes d’expressió musical com el jazz, el pop-rock, el flamenc o la rumba. 

El concert el completaran les cançons del grup Tr3s/Qu4rts (formació de llarga trajectòria nascuda el 1968) i del llibre-disc Psicomúsica, lletra i solfa, del músic banyolí Carles Hereu, membre originari de Tr3s/Qu4rts. D’una banda, Psicomúsica, lletra i solfa és una obra literària, ja que conté tot de reflexions escrites que giren a l’entorn de la dilatada experiència d’Hereu com a psicòleg i de la seva filosofia vital, així com els poemes que fan de lletra a les cançons, que formen l’altra part del llibre-disc: són quinze composicions, contingudes en un CD. 

A més de Fytros, completaran el grup Giannis Sivridis (guitarra i veu), Giannis Kouelis,(instruments de percussió tradicionals grecs), Nan Mercader, percussionista, Bel Boix i altres músics banyolins. Plegats oferiran un còctel mediterrani d’emocions i música amb intercanvis de formació entre els intèrprets on l’emoció transmesa a través de la música en serà la base. 

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles, per la que cal demanar cita prèvia.