Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu-CMEM de Banyoles programa un curs sobre la història del rock amb el prestigiós crític musical Ignasi Julià

Entre les novetats de cursos, destaca un taller sobre música per a òpera amb Paco Viciana, un de percussió corporal i el taller familiar “Balla rock’n’roll’. Les inscripcions es poden fer en línia al web www.ateneu.banyoles.cat

dijous 27 gener 2022

L’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles ha presentat la programació de cursos formatius d’aquest any, d’entre els quals destaca el curs “Qui té por del rock?” que realitzarà el reconegut crític musical Ignasi Julià, establert a Banyoles. El periodista, autor de les biografies autoritzades de Velvet Underground, Sonic Youth, John Lennon, Bruce Springsteen, Neil Young i Lou Reed, impartirà tres sessions sobre la història d’aquest gènere musical durant el mes de març. Les inscripcions ja estan obertes i es poden efectuar en línia al web www.ateneu.banyoles.cat. 

Una altra de les novetats serà el taller “Com es crea una música per a òpera?” que oferirà el proper dissabte 12 de febrer músic banyolí Paco Viciana. El compositor es basarà en la creació i estrena de la seva òpera Puges o baixes per a fer un viatge iniciàtic en els clarobscurs de la seva estrena. Viciana reviurà tot el que va significar la creació d’aquesta innovadora proposta i compartirà les intimitats del que va comportar la seva producció. 

Durant tres dissabtes d’abril i maig la professora de flauta de l’EMMB i percussionista corporal Neus Plana realitzarà un taller de percussió corporal on ensenyarà els alumnes a moure el cos com si es tractés d’un instrument. Un curs que es dirigeix a totes aquelles persones interessades a conèixer aquesta disciplina i acostar-se a la música i a la dansa. 

La darrera novetat de l’any serà “Balla rock’n’roll”, un taller familiar adreçat a famílies amb fills d’entre dos i sis anys. Dissabte 2 d’abril Mireia Monterde, del projecte Mamacrea, oferirà un taller de dinàmiques musicals i jocs a partir de l’obra de grans noms de la història del rock com Elvis Presley, Little Richard o Chubby Checker. 

Aquests quatre cursos que s’estrenen ara s’afegeixen als cursos regulars que ja s’imparteixen a l’Ateneu – CMEM des de principi de curs: Avui música, iniciació musical per a adults; Música i moviment en família, iniciació musical per a nadons, pares i mares, i Musicoteràpia, per a alumnes amb necessitats educatives especials. 

Les places a aquests cursos són limitades. Les inscripcions es poden realitzar en línia a través del web https://ateneu.banyoles.cat/inscripcio/ o bé de manera presencial a la secretaria de l’Ateneu (Plaça Major, 40, 1r pis) en horari d’oficina.