Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Bar reobre portes dijous amb un concert de Diana’s Pipol

Gastrogrup assumeix la gestió de l’Ateneu Bar impulsant una proposta gastronòmica de qualitat pionera a la comarca basada en pinxos i tapes. Es reprèn la programació cultural amb el cicle Vers al bar, el Documental del mes i els concerts de Magalí Sare i Tiger Flash, entre altres.

divendres 03 maig 2019

L’Ateneu Bar reobrirà portes dijous 9 de maig amb un concert inaugural de Diana’s Pipol que tindrà lloc a la terrassa de l’Ateneu – CMEM a les 19.30 h. L’Ateneu Bar reprendrà així l’activitat iniciant una nova etapa de la mà de Gastrogrup, una societat formada per quatre socis banyolins i creada expressament per gestionar l’establiment. El grup impulsarà una proposta gastronòmica pionera a Banyoles i comarca basada en pinxos i tapes, emulant les típiques barres basques però amb elements propis de la cuina catalana a través d’una oferta gastronòmica de qualitat a preus assequibles.

L’obertura permetrà reprendre la programació cultural de l’Ateneu Bar d’ara fins al juny, arrencant amb la proposta de de Diana’s Pipol, que recupera peces d’artistes que han passat a la història de la música universal, transitant pels grans èxits internacionals del soul, l’R&B, el blues i el pop que han marcat generacions. El concert, de caràcter gratuït, tindrà lloc a l’exterior, ja que s’habilitarà un escenari a la terrassa de l’Ateneu amb motiu de la inauguració de l’Ateneu Bar.

Per altra banda, es recuperaran també les projeccions del Documental del mes, molt celebrades, que inclouran el títol Time trial dijous 16 de maig a les nou del vespre i Los Reyes dijous 6 de juny. El 23 de maig serà el torn d’un dels plats forts de la temporada a l’Ateneu Bar, amb el concert de la primera guanyadora del Concurs Joventuts Musicals de Jazz, Magalí Sare, que s’ha unit a Manel Fortià per transmetre la seva particular forma d’entendre la improvisació a través d’un duet fresc i original que fusiona veu i contrabaix amb la percussió i la flauta travessera.

Així mateix, en col·laboració amb la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany, es reprendrà el cicle Vers al Bar que portarà l’escriptor banyolí J. N. Santaeulàlia a l’Ateneu Bar dijous 30 de maig a les vuit en un recital de poemes i haikus acompanyat d’imatges. Dijous 13 de juny se celebrarà un altre dels concerts esperats, com és el del grup del Pla de l’Estany Tiger Flash, una formació de caire festiu que promet portar molta festa i fer aixecar tothom de la cadira.

La temporada acabarà amb el concert de final de curs de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) el 21 de juny, el tast de concerts de l’(a)phònica la setmana del 27 al 30 de juny i finalment els concerts del festival Ethno, que tindrà lloc del 5 al 14 de juliol.