Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu – CMEM i el Taller de Música de Banyoles impulsen un curs per donar eines per comprendre el jazz

El taller, que tindrà lloc coincidint amb el 26è FEMJazz!, s’allargarà durant tres sessions al maig i està adreçat al públic general tingui o no coneixements previs en aquest camp musical. El curs serà impartit per tres professors de prestigi i àmplia trajectòria professional com són Néstor Giménez, Isidre Palmada i Ramon Prats.

dilluns 08 abril 2019

L’Ateneu – CMEM i el Taller de Música de Banyoles impulsen un curs adreçat al públic general per donar les eines per comprendre la forma i estructura del jazz. El curs tindrà lloc durant els tres primers dissabtes de maig coincidint amb el 26è FEMJazz! Festival d’Emergències Musicals i comptarà amb la participació de professors amb àmplia formació i trajectòria en aquest camp musical com són Néstor Giménez, Isidre Palmada i Ramon Prats. Es tracta d’una oferta formativa apta per a tots els públics tinguin o no coneixements previs sobre el jazz. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 26 d’abril per Internet o bé presencialment a l’Ateneu – CMEM en horari d’oficina.

El curs constarà de tres sessions: la primera estarà dedicada a entendre el jazz tradicional, la segona analitzarà les fusions i transformacions d’aquest gènere i, a l’última, el pianista Néstor Giménez explicarà d’una manera molt personal com treballa i gaudeix del jazz. Giménez, titulat superior en interpretació de piano jazz a l'ESMUC, ha actuat arreu de Catalunya i Espanya en molts formats i grups i ha participat en diversos festivals de jazz, com el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el Festival Internacional de Jazz de Reus i el Festival de Jazz de Banyoles. Néstor Giménez funda i forma part dels grups STN i Eilo, a més del seu propi quartet i trio. L’any 2015 va rebre el primer premi de composició de l'International Composition Contest del Silesian Jazz Festival 2015 i també el premi al millor compositor de l'any de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

Per altra banda, Isidre Palmada és llicenciat en trombó-jazz pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Va obtenir una beca per estudiar a la University of North Texas (Denton, TX) durant sis mesos i va cursar un màster de composició aplicada als mitjans audiovisuals i bandes sonores a l’ESMUC. Com a intèrpret, ha participat en nombroses gravacions i gires i ha col·laborat en treballs d’artistes com Pau Brugada, Xavi Lloses, Manel, Inspira, Red Soul Community, Surfing Sirles, Samantha Siena i les formacions de The Gramophone Allstars Big Band, Big Band del Liceu i Big Banana Reunion. Palmada, que també ha treballat com a compositor per a mitjans audiovisuals, compagina la feina d’intèrpret amb la docència a l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB), on és director de la Big Band i professor de trombó i improvisació.

Finalment, Ramon Prats és un bateria format a l’Escola Superior de Música de Catalunya i actiu a l’escena musical en grups d’estils diversos com el jazz, el rock o la improvisació lliure. L’any 2014 va ser premiat per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya (AMJM) com a Músic de l’any, Disc de l’any i Grup de l’any per Ramon Prats Quartet. Al costat de Marco Mezquida i Ernesto Aurignac amb el grup M.A.P., el també professor de l’EMMB va guanyar el Premi Enderrock de la crítica al Millor disc de jazz.