Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles tanca el 2018 amb un superàvit de 2,8 milions d’euros

És el setè any consecutiu que el consistori tanca l’exercici amb un romanent positiu

dimarts 05 març 2019

L’Ajuntament de Banyoles ha tancat l’exercici de 2018 amb un superàvit de 2.878.318,92€. Amb aquesta xifra, el consistori tanca l’exercici per setè any consecutiu amb un romanent positiu. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que la xifra és inferior a la de l’exercici de 2017, que es va tancar amb un superàvit de més 3,2 milions d’euros. Miquel Noguer ha recordat que 2017 va ser “un any excepcional amb un romanent positiu superior al previst”, però ha destacat que, “malgrat l’excepcionalitat de 2017, aquest 2018 ha estat excel·lent i hem superat les previsions d’ingressos previstes”.

Miquel Noguer ha explicat que, malgrat no s’ha aprovat el decret estatal que regula les inversions financerament sostenibles, “la previsió amb què treballem és destinar una part del romanent, probablement a l’entorn de 1,2 milions d’euros, a inversions financerament sostenibles” que, segons ha avançat, es destinaran a millores a equipaments i via pública i que se sumaran a les ja previstes en el pressupost de 2019. L’alcalde ha destacat que “tancar l’any amb aquest resultat positiu del pressupost ens permet reinvertir en la ciutat amb molts més diners dels que teníem previstos” i ha afegit que “ho hem fet sense apujar els impostos als ciutadans”.

Paral·lelament, el tancament del pressupost de 2018 conté una partida de 673.000 euros, 20.000 euros superior que 2017, per saldos de dubtós cobrament d’exercicis tancats que, segons ha explicat Miquel Noguer, “ens permeten tenir una guardiola per la provisió d’aquests saldos de dubtós cobrament d’exercicis anteriors”.

Amb aquest tancament de pressupost, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament de Banyoles se situa al 45,61%, molt per sota del límit legal del 75% que fixa la normativa estatal.