Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles revalida el Segell Infoparticipa

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el Segell Infoparticipa a l’Ajuntament de Banyoles per la transparència de la seva pàgina web (www.banyoles.cat) i del portal de transparència. El guardó es va lliurar ahir a la tarda en un acte a Bellaterra (Barcelona).

dimarts 11 maig 2021

El consistori ha complert el 92% dels 52 indicadors (4 més que l’any passat). És a dir ha assolit correctament 48 dels ítems que estableix el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), que és el fruit de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i Publiradio.

L’Ajuntament de Banyoles és una de les 135 administracions catalanes que han obtingut el Segell després de l’avaluació de tots els Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions de Catalunya. Així doncs, el consistori obté aquest reconeixement per segona vegada consecutiva i manté la mateixa nota de l’avaluació del 2019: un 92%. Els ítems avaluats són molt variats perquè fan referència a qüestions com les actes dels plens i de les juntes de govern, el pressupost, els contractes, les subvencions o a la participació ciutadana, entre altres. La valoració es fa amb un sí en el cas que hi trobin la informació, o valorat com a zero, en el cas que no la trobin o sigui deficient.

La cerimònia de lliurament d’aquesta vuitena edició del Segell Infoparticipa es va celebrar ahir dilluns a la tarda a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la presència del rector de la UAB, Javier Lafuente, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé. La regidora de Participació i Comunicació, Clàudia Massó, va recollir el Segell en nom de l’Ajuntament de Banyoles i va destacar que “des de l’Ajuntament treballem perquè el contingut de la pàgina web sigui cada vegada més transparent, entenedor i complert amb un compromís clar de transparència i perquè el dia a dia de l’Ajuntament arribi a la ciutadania”.

El Segell Infoparticipa vigent des del 2013

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012 per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip, que està integrat per membres de l'associació catalana i de la federació de municipis, de l'oficina antifrau, del Col·legi de Periodistes, de l'Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic.